måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Han hoppas på mer tid med familjen

Publicerad: 12 oktober 2010, 07:43

Idag stod det klart att Per Schlingmann (M) blir pr-ansvarig för regeringen. Han börjar på måndag och målet är vassare kommunikation och mer familjeliv. – Jag hoppas att jag förbättrar balansen mellan familj och arbete, säger Per Schlingmann till Resume.se

Ämnen i artikeln:

Per SchlingmannModeraterna

OG

Ove Gustafsson


En av arbetslinjens stora vinnare. Per Schlingmann får ett nytt jobb gjort bara för honom.

Officiellt är hans titel statssekreterare med ansvar för kommunikation. En nyinrättad tjänst perfekt för den som brukar kallas mannen bakom ”nya moderaterna”.

– Det blir väldigt roligt jag ser väldigt mycket fram emot att börja på måndag, säger Per Schlingmann.

Han säger sig inte kunna gå in särskilt mycket djupare på vad han ska göra på det nya jobbet. Det är ännu alltför färskt men;

– Tre saker är viktiga, mitt ansvarsområde är att ansvara för regeringens och statsrådens löpande kommunikation, att stärka regeringens roll och se till att den är aktiv i samhällsdebatten, och se till att regeringens kommunikation präglas av ett tydligt framtidsperspektiv.

En av anledningarna till att Per Schlingmann nu väljer att byta jobb från partisekreterare är att han vill ha mer tid med familjen.

– Jag har sett att det spekulerats i det. Skälet till att jag byter är att jag går till något som är viktigt, och en verklig utmaning, men självklart är det så att jag hoppas att jag förbättrar balansen mellan familj och arbete också.

Dessutom kommer andra kvalitéer efterfrågas hos Moderaternas partisekreterare framöver.

– Nu framöver behövs någon utvecklar partiets organisation. Där tror jag det finns andra som är bättre, säger Per Schlingmann.

På måndag slutar därmed också Per Schlingmanns pressansvariga Evin Khaffaf att arbeta för honom.

– Jag är anställd av partiet och hjälper även riksdagsgruppen. Per går in under statsrådsberedningen. Du får dra dina egna slutsatser, säger Evin Khaffaf.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev