Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Han lämnar Ånge för Yohio

Publicerad: 7 augusti 2013, 11:47

Fredrik Westin ska sälja Yohio

Skivbolaget Ninetone Records har värvat Ånges förre kommunchef för att hjälpa stjärnskottet Yohio att locka nya fans.


Att gå från jobbet som kommunchef till att bli marknadschef på ett skivbolag, kan tyckas vara ett stort steg, men för Fredrik Westin är det ett mindre märkligt jobbyte än vad man skulle kunna tro.

Han har erfarenhet från musikbranschen efter sina år som gitarrist och låtskrivare för hårdrocksbandet Corroded där han slutade 2011.

Jobbet som kommunchef i Ånge lämnade han efter ett år. Innan dess hade han varit såväl socialchef som personalchef.

"Det känns vansinnigt, spännande, helt galet och ändå helt rätt. Jag har snart gjort 10 år på alla möjliga positioner i Ånge och nu är det dags att lämna plats till någon annan", skrev han på sin Facebooksida och lämnade kommunen för att flytta till Sundsvall.

Och nu blir han alltså marknadschef på Sundsvallsbaserade skivbolaget Ninetone Records där kommer han bland annat att jobba med Yohio.

– Jag har aldrig varit borta från musiken, säger Fredrik Westin till dagbladet.se. Jag står inte på scenen längre, men jag har hela tiden hållit på med musik. Sedan är jag utbildad marknadsekonom i grunden. Det känns som att cirkeln sluts här. Det är en ultrakreativ miljö.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.