måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”Han skulle bli en utmärkt rådgivare”

Publicerad: 29 januari 2015, 15:45

Mats Odell.

Foto: Pressbild.

I dag meddelande KD-ledaren Göran Hägglund oväntat sin avgång. Vad han ska göra i framtiden är oklart, men enligt förra partikamraten Mats Odell som numera huserar på Diplomat skulle han bli en bra pr-konsult.

Ämnen i artikeln:

Göran HägglundKristdemokraternaDiplomat Communications

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Mats Odell lämnade politiken efter valet 2014. Tidigare har han bland annat varit finansmarknadsminister, och i slutet av 2011 utmanade han Göran Hägglund om partiledarskapet – men misslyckades.

Sedan en dryg månad är han rådgivare på Diplomat Communication. Resumé fick tag i honom efter att det under dagen blivit känd att Hägglund avgår.

Tror du att han kan påbörja en karriär som pr-konsult?
– Det har jag ännu mindre kunskap om än vad du har. Det skulle vara en väldigt dålig start på min bana som konsult om jag hade en uppfattning om detta, säger Mats Odell.

Men tror du att han skulle passa som pr-konsult?
– Vi har ju knappast börjat vårt arbete ännu så min erfarenhet från pr-branschen är bräcklig. Men jag tror han skulle passa – absolut. Han skulle nog bli en alldeles utmärkt rådgivare.

Varför tror du det?
– Dels för att han är en person som har en väldigt stor erfarenhet av livet, men också för att han är en begåvad person med social kompetens och har vad som krävs för att sätta sig in i det.

Vad kan man som tidigare politiker dra fördel av som pr-konsult, enligt dig?
– Vi har inte börjat jobba på det sättet än, utan håller på att formulera vårt advisor board och hur vi ska lägga upp så det kan jag egentligen inte säga i dag. Men jag tror att kunder till de här byråerna uppskattar det och tycker att det är en fördel. Det eftersom både Göran och jag har varit statsråd och har ett stort kontaktnät inom politiken och näringslivet.

Blev du själv chockad över hans avgång?
– Inte chockad men hade ingen som helst förvarning om detta. Klart att det var en överraskning, men inte helt otippat att han liksom andra partiledare efter att ha suttit länge kan vilja syssla med något annat ett tag.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev