Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Han var en av de bästa som sökte"

Publicerad: 22 maj 2013, 20:09

Gustaf Reinfeldt

Foto: Pressbild

Gustaf Reinfeldt är sedan två veckor praktikant på Prime. Enligt pr-byrån har statsministerns son inte fått någon förtur på grund av sitt efternamn. – Det finns inget egenvärde för oss vilka föräldrar han har, säger Primes pressansvarige Hampus Knutsson.


Ämnen i artikeln:

Filippa ReinfeldtGustaf ReinfeldtHampus Knutsson

Tidigare i våras besökte Gustaf Reinfeldt Primes rekryteringsdag. Tjugoåringen som är son till statsminister Fredrik Reinfeldt och Stockholms sjukvårdslandstingsråd Filippa Reinfeldt genomgick bland annat skrivtester, intervjuer och prov i analytisk förmåga. Han klarade gallringen och har fått chansen till en ettårig avlönad praktik på pr-byrån med kontor vid Slussplan i Stockholm.

– Han får samma arbetsuppgifter som alla andra som genomgår praktikperioden. Det handlar om att allt ifrån att förbereda möten till att ta fram faktaunderlag, säger Hampus Knutsson till Resumé.

Varför fick han praktikplatsen?
– Han har genomgått rekryteringsdagen och hans efternamn har inte gett honom någon som helst förtur. Han är väldigt duktig.

Hur kan ni garantera att hans efternamn inte gett honom någon förtur i kön?
– Det här är helt och hållet baserat på rekryteringsdagen. Han fick platsen för att han var en av de bästa som sökte. Han är en jätteduktig praktikant.

Hur har det gått för honom inledningsvis?
– Jag har inte jobbat med honom personligen, men har man klarat rekryteringsprocessen så har man väldigt bra förutsättningar att klara sig.

Vad betyder det för er som pr-byrå att få in statsministerns son som praktikant?

– Att vi får in en jätteduktig praktikant som förhoppningsvis kommer att lära sig väldigt mycket under det kommande året. Det finns inget egenvärde för oss vilka föräldrar han har.

Vad har han för förutsättningar att stanna efter praktiken om man ser till tidigare praktikanter?
–  Det är upp till både Gustaf och oss och den frågan är av naturliga skäl för tidig att svara på efter drygt två veckor.

Gustaf Reinfeldt, som tog studenten förra året, är sedan tidigare ordförande för MUF i Solna. Ett uppdrag han kommer att fortsätta med under praktikåret på Prime. Tidigare har han arbetat som butiksbiträde på Ica Maxi, kock på Nordic sea hotell, skribent på Timbro och butiksbiträde på McDonalds.

– Jag tycker det är kul med kommunikation och jag har jobbat en del med det i MUF. På Prime får jag chansen att lära mig av några av de bästa i branschen och det ser jag fram emot, skriver Gustaf Reinfeldt i ett mejl till Aftonbladets Politikerkollen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.