Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hannah Widell pausar efter kritikstormen: ”Har varit helt jäkla stenhårt”

Publicerad: 26 april 2017, 11:32

Hannah Widell, vd på Perfect Day Media

Foto: Andreas Elgstrand

Hannah Widell och Amanda Schulman har fått utstå många sågningar efter lanseringen av deras kosttillskott "Hers". Nu väljer Perfect Day Medias vd Hannah Widell att ta en timeout efter den hårda kritiken.


Ämnen i artikeln:

Amanda SchulmanHannah WidellPerfect Day Media

Resumé har i flera vändor rapporterat om kritiken mot Hannah Widell och Amanda Schulmans kosttillskott "Hers". Mediebolaget Perfect Days vd respektive kreative chef har försvarat sig mot att de inte har makt över sina följare och att kritiken aldrig hade kommit i fall kosttillskottet haft en manlig målgrupp.

Senast i raden av kritiker är Jenny Strömstedt, Sanna Lundell och copywritern Ulrika Good som i måndags skrev en uppmärksammad krönika kring kosttillskottet och hur systrarnas följare marknadsför det på ett sätt som inte hade varit lagiligt om entreprenörerna själva stod som avsändare i Resumé:

"De inte bara satsat sitt eget förtroendekapital, utan de har även nallat från nästa led. Gjort uttag från dem som förbehållslöst älskar allt som Hannah och Amanda gör och som alltid står bakom dem. Det är att sätta mycket på spel. Varför dessa vanligtvis så smarta personer gör något så riskabelt i ett sammanhang som många beskriver som humbug är svårt att förstå.", skrev hon bland annat.

I ett inlägg på Instagram talar Hannah Widell ut om kritiken, som tagit hårt på henne. Hon har därför valt att ta ett uppehåll:

"Jag tog slut. Det blev lite mycket. Har hållit ihop mig under veckan medan drevet stormat. Tänkt att det här tar jag mig igenom. Debatten om Hers och kosttillskott är en sak. Säkert viktig på något sätt. Men alla meningar runt omkring om mig och min syster har varit helt jäkla stenhårt att ta", skriver Hannah Widell i inlägget och fortsätter:  

"Så jag pausar en liten stund. Är ledsen för mig själv. Samlar ihop det som finns kvar. Rustar mig, ägnar mig åt saker som är viktiga på riktigt. En liten stund i alla fall."

Kosttillskottet Hers kommer i tablettform och innehåller ingredienser som kakao och bidrottninggelé. I marknadsföringen påstås den fylla "den aktivt medvetna kvinnans behov". Bland övriga kritiker märks Mat-Youtubern Johan Hedberg och Hanna Eneroth, nutritionist på Livsmedelsverket.

Jag tog slut. Det blev lite mycket. Har hållit ihop mig under veckan medan drevet stormat. Tänkt att det här tar jag mig igenom. Debatten om Hers och kosttillskott är en sak. Säkert viktig på något sätt. Men alla meningar runt omkring om mig och min syster har varit helt jäkla stenhårt att ta. Så jag pausar en liten stund. Är ledsen för mig själv. Samlar ihop det som finns kvar. Rustar mig, ägnar mig åt saker som är viktiga på riktigt. En liten stund i alla fall. ❤️ Ett inlägg delat av hannahwidell (@hannahwidell) Apr 23, 2017 kl. 6:07 PDT

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.