Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Har 50 000 följare – då slutar han

Publicerad: 16 oktober 2014, 08:10

Martin Borgs.

Dokumentärfilmaren, journalisten och författaren Martin Borgs avslutar sitt uppdrag som Slöseriombudsman för organisationen Skattebetalarna. Han har fler än 50 000 följare på Facebook.


Ämnen i artikeln:

Martin Borgs

– Att kämpa mot slöseri med svenskarnas skattepengar är ett av de finaste uppdragen man kan ha. Jag är tacksam att Skattebetalarnas förening gav mig chansen och glad över det jag uppnått, Man ska sluta på topp, säger Martin Borgs i en kommentar.

Han har uppdraget sedan 2012 och senaste filmprojektet "Någon annan betalar" har visats 250 000 gånger på Youtube sedan premiären i september.

Filmen bygger på boken 365 sätt att slösa med sina skattepengar, vilken har sålts i 10 000 exemplar.

Sveriges Radio har pekat ut Martin Borgs som valrörelsens alternativa makthavare efter framgångarna med Slöseriombudsmannen – både filmen och boken har finansierats genom frivilliga uppdrag.

– Jag är stolt över alla de som engagerat sig i kampen mot slöseri. Det är en folkrörelse som politikerna gör bäst i att lyssna på, säger Martin Borgs.

Skattebetalarnas vd Joacim Olsson har ännu inte klart med vem som efterträder Martin Borgs som Slöseriombudsman – beskedet kommer i nästa vecka.

Skattebetalarna är en ideell organisation som jobbar för sänkt skatt, synliga skatter, bättre valuta för dina skattepengar samt ökad rättssäkerhet i skattefrågor.

Läs Resumés helgintervju med Martin Borgs från september här. 

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Martin Borgs

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.