Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Här blir Bosse Bildoktorn pr-pelare för bilvärmesystem

Publicerad: 10 december 2015, 11:20

I vinter vill DEFA profiliera sig som ett miljötänkade och hållbarhetsdrivet företag. Med hjälp av Mindmakers PR har de tagit fram en kortfilmsserie i fem avsnitt med den populära bilexperten Bosse "Bildoktorn" Andersson som frontfigur.


Ämnen i artikeln:

Mindmakers PR

Seriens syfte är att öka svenskarnas kunskap om bilvärmesystem och problematiken med kallstarter både för miljön, motorn och hushållens plånböcker.

– Många vet att kallstarter är döden för en bilmotor men få vet att det också är en av de största miljöbovarna när det gäller utsläpp av farliga ämnen. Vi vill på ett konkret sätt lära svenskarna mer om detta och resultatet blev en humoristisk kortfilmsserie med legendariske bilexperten Bosse Bildoktor, säger Erik Larsson, Sverigechef på DEFA i ett pressmeddelande.

Filmerna har tagit utgångspunkt i en studie genomförd av forskningsinstitutet VTT. I fem avsnitt kan tittarna följa med Bosse Bildoktor och lära sig mer om bilen och miljön.

I det första avsnittet tittar Bosse närmare på bilvärmesystemet och hur det fungerar. Bakom idé, koncept och produktion ligger Mindmakers PR.

– Rörlig kommunikation är kraftfullt sätt att förenkla och tillgängliggöra kunskap som är komplex att förklara. Vi satsar allt mer på rörligt och vårt filmkoncept för DEFA är ett exempel på det, säger Maria Fabricius, kreativ chef på Mindmakers PR i en kommentar.

Kortfilmsserien kommer att visas på DEFAs Facebook-sida, Youtube-sida och hemsida. De första avsnitten släpps nu i veckan.  

Arbetsgrupp:
Maria Fabricius, kreativ chef
Séan Canning, produktionsledare
Joakim Millqvist, producent
Joakim Falk, fotograf, DIT
Markus Eriksson, runner, regiassistent

Se första avsnittet nedan.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Mindmakers PR

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.