Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”Har blivit enklare att samarbeta med bloggare”

Publicerad: 31 juli 2013, 11:21

Bloggbyråns nytillskott: Mona Wallin och Rasmus Lewenhaupt.

Pr-byrån Bloggbyrån, som grundades 2011, rekryterar två nya medarbetare. – Bloggvärlden har förändrats lite sedan vi startade, bloggarna har överlag blivit mer professionella, vilket är bra för oss, säger Jennifer Bark, en av grundarna.


Bloggbyrån består nu av fem medarbetare. Beräknad omsättning i år är 2,5 miljoner kronor.

Nytillskotten är Rasmus Lewenhaupt, designer, och Mona Wallin, digital strateg/projektledare.

Rasmus  Lewenhaupt har mångårig erfarenhet inom film,  design och redigering, där han jobbat med kunder som  Microsoft, Socialstyrelsen och Telia.

Mona Wallin kommer närmast  från Naturskyddsföreningen där hon haft det övergripande ansvaret  för organisationens kommunikation i sociala medier.  

Hur ser ni på att bloggar fått konkurrens av  andra kanaler i sociala medier och kanske inte har en lika stark  position som när ni drog igång?
– Vi vet att vårt namn har sänt tanken åt hållet att vi bara, eller i  alla fall mestadels, jobbar med bloggar, men så är det inte. Vårt  erbjudande har varit brett inom pr från början där bloggar varit en av  flera viktiga sociala medie-kanaler att arbeta med, säger en av grundarna, Jennifer Bark, till Resumé och fortsätter.

– Bloggvärlden  har förändrats lite sedan vi startade, bloggarna har överlag blivit mer  professionella, vilket är bra för oss. Det gör det enklare att  samarbeta med bloggare. Men som sagt, bloggvärlden är en del av den  kommunikation vi hjälper företag med. Facebook är oftast navet i det  sociala ekosystem som främst består av Facebook, Instagram, Twitter,  Youtube och bloggosfären.

Några av Bloggbyråns kunder är ProViva, Telge Energi, JM, Svenska Möten och Makedonien.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.