Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Här eldar han upp sitt skägg

Publicerad: 30 juli 2014, 08:01

Martin Borgs on fire.

I Almedalen sprutade Martin Borgs ut 20 000 kronor för att belysa ”allt slöseri” med skattepengarna. I ett nytt klipp eldar han nu upp sitt skägg – en trailer för kommande dokumentären ”Någon annan betalar” som har premiär 19 augusti.


Ämnen i artikeln:

Martin Borgs

Pr-mannen, filmaren och författaren Martin Borgs kallar sig Slöseriombudsmannen. Dokumentären är sista steget i ett tvåårigt projekt där han granskat slöseri med skattepengar.

Boken ”365 sätt att slösa med dina skattepengar” släpptes i pocket i förra veckan och originalupplagan har sålt över 7 000 exemplar på ett halvår.

Crowdfundingen till dokumentärfilmen drog in 550 000 kronor. Martin Borgs ingår i United Screens nätverk och filmen kommer att visas på hans kanal på YouTube, förutom ett antal visningar på Boulevardteatern i Stockholm.

Varför eldar du upp ditt skägg?
– Tja, varför värmer en kommun upp en insjö fem grader? Varför renoverar Falun två hoppbackar för 100 miljoner kr fastän det bara finns fem backhoppare i kommunen? Varför byggde Landskrona en dimmaskin för 200 000 kr i en rondell?, säger han.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Martin Borgs

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.