Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Här får Juholt skrattanfall

Publicerad: 10 mars 2011, 10:47

En riktig murvel kan bli näste S-ledare. Håkan Juholt började som fotograf och blev sedan journalist på Östran i Kalmar. Han levererar gärna rubriker, har humor och kan alla Elvislåtar.
Nedan är ett klipp från reklamfilmsinspelningen för (S) i Kalmar där han får ett rejält skrattanfall.


Ämnen i artikeln:

SocialdemokraternaHåkan Juholt

Socialdemokraternas valberedning föreslår i dag Håkan Juholt som näste partiordförande. Han är 49 år och växte upp i Oskarshamn, där han började som fotograf åt tidningen Östran. Han blev senare nyhetsreporter samtidigt som han satt i SSU-styrelsen 1984 – 90.

1994 kom Håkan Juholt in i riksdagen, där han blivit Socialdemokraternas expert på försvarsfrågor. Han har lett försvarsberedningen och är nu ordförande i försvarsutskottet. Hemma i Kalmar är han ordförande i partidistriktet och var en tid biträdande partisekreterare, ett jobb som skapar goda kontakter med de mäktiga sossarna ute i distrikten.

Håkan Juholt är skild och har två söner, bor i bostadsrätt i Oskarshamn och har en sommarstuga utanför Mönsterås. Han är en stor musikfan och sägs kunna alla Elvislåtar som han gärna sjunger högt i bilen. I enlighet med partilinjen gillar han också Bruce Springsteen och senarelade för två år sedan sin medverkan i Almedalen för att inte missa en konsert med ”the Boss”.

Den nya toppsossen lär inte få några problem med mediekontakterna. Han förstår mediernas villkor och har lätt att snacka med journalister. Motståndarna säger att han är ”mediekåt”, anhängarna att han är skicklig på mediehantering.

Håkan Juholt gillar att vinkla politiska frågor och är lätt att intervjua. Han har nära till skratt och levererar rubrikformuleringar på löpande band. För ett parti som inte haft så mycket att skratta åt det senaste halvåret kan han vara ett bra val.

</div>

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.