Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Här svarar Stefan Löfven på The Swedish Number

Publicerad: 15 april 2016, 06:53

Du ringer en random svensk – och på andra sidan luren svarar statsminister Stefan Löfven. Det blev nyligen verklighet för några inom ramen för kampanjen The Swedish Number.


Ämnen i artikeln:

ReklamkampanjSTFStefan LöfvenThe Swedish NumberIngoGrey New YorkCohn & Wolfe

Kampanjen The Swedish Number för Svenska Turistföreningen (STF) har blivit en global pr-succé. I skrivande stund har över 63 000 samtal ringts från utlandet till slumpvis utvalda svenskar.

LÄS MER: Nya kampanjen – ring random person i Sverige

Och i veckan svarade en lite extra namnkunning person – statsminister Stefan Lövfen. I klippet nedan kan du se när han svarade i telefon när vilt främmande människor ringde in.
– Det var jätteroligt att svara för Sverige. För mig var det självklart att hjälpa till på ett hörn för att uppmärksamma Sverige som turistdestination. Besöksnäringen är oerhört viktig för oss och målet är att fler ska upptäcka allt Sverige har att erbjuda, säger Stefan Löfven i ett uttalande.

LÄS MER: Telefonnumret till Sverige en pr-succé

Antalet svenskar som laddat hem appen skrivs nu till drygt 17 000. På STF har man överväldigats av engagemanget.
– Vi är tagna över det stora engagemang som människor har visat detta projekt. Det har varit samtal från hela världen och svenskarna har svarat och agerat ambassadörer på ett föredömligt sätt. Att nu statsministern också tagit emot samtal känns givetvis extra roligt, kommenterar Magnus Ling, generalsekreterare och vd på Svenska Turistföreningen.

Byråerna bakom The Swedish Number är INGO Stockholm tillsammans med Cohn & Wolfe och Grey i New York.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.