Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Häst dopades av chokladboll – nu hakar Delicato på nyheten

Publicerad: 14 december 2017, 09:03

En häst fälldes för doping – efter att ha druckit vatten ur en behållare som tidigare innehöll kaffe och chokladboll. Delicato är inte sena med att skoja om händelsen.


Ämnen i artikeln:

Nord DDBDelicato

I går skrev DN det besynnerliga fallet där en häst fastnat i en dopingkontroll med koffein och teofyllin i blodet. Båda substanserna klassas som otillåtna av Ridsportförbundet. När ryttaren fick beskedet drog hon sig till minnes hur hästen hade druckit vatten ur en behållare där hon tidigare förvarat kaffe och chokladbollar. En dålig bortförklaring? Nej, faktiskt inte.

"Disciplinnämnden finner att förklaringen att hästen kan ha kontaminerats vara en sannolik förklaring till det positiva provresultatet. Nivåerna för båda substanserna är mycket låga", skriver de i sitt beslut.

Ryttaren fälldes ändå och tvingas betala 1000 kronor i vite. Nu hakar Delicato på med en blixtkampanj på temat #munnenintemulen.

"Vi på Delicato tycker att detta är mycket olyckligt och vill härmed erbjuda ryttaren ersättning motsvarande det utfärdade bötesbeloppet. Djur ska inte konsumera våra produkter. Vi vill därför understryka att Delicatobollen ska in i munnen och inte i mulen" skriver de i sitt pressmeddelande.

Byrån som ligger bakom är Nord DDB.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Nord DDBDelicato

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.