Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hedman-läcka skakar Norstedts

Publicerad: 7 maj 2012, 13:29

Magnus Hedman.

Foto: Pressbild.

Norstedts förlag skakas av en läcka. Expressen lyckades komma över utdrag ur Magnus Hedmans självbiografi – nu har förlaget tvingats riva alla sekretessavtal med journalister. – Vi förstår inte hur det har gått till. Det här ställer till det för oss, säger Åsa Steen, pr-ansvarig för boken på Norstedts.


Ämnen i artikeln:

Magnus HedmanNorstedts

När Bonnierförlagen i höstas skulle släppa Zlatans självbiografi sprack pr-planen sedan utdrag ur boken läckt ut i förtid till kvällstidningarna.

Nu har samma sak hänt hos Norstedts för Magnus Hedmans bok "När ljuset släcks". Expressen kom över uppgifter som tidningen publicerade och Norstedts har ännu inte lyckats spåra läckan.

–       Vi vet inte hur det har gått till. Expresen framställer det som att de fått material av oss, men det stämmer inte. Vi hade sekretessavtal med flera tidningar, nu tvingas vi ändra allt och släppa på sekretessen. Tanken var ju att det skulle bli rättvist för alla, men det här ställer till det, säger Åsa Steen på Norstedts.

Magnus Hedman kommer inte att svara på medias frågor om boken förrän på onsdag.  Torsdag är recensionsdag.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson vill inte berätta hur tidningen kom över uppgifterna.

–  Jag kommenterar aldrig källor och arbetsmetoder. Men det är ju ganska  vanligt att tidningarna på olika sätt får tillgång till böcker innan de  ges ut, det ökar ju intresset och även om förlagen sedan ofta påstår  utåt att de är besvikna på medierna så är de förstås väl medvetna om  vilken bra reklam det här är.

–  Det var samma sak med Albert Bonniers Förlag och "Jag är Zlatan", som  Expressen fick tillgång till i förväg – varför förlaget snabbt fick  ringa Aftonbladet och erbjuda dem material också...

Thomas Mattsson tycker inte att pr-personerna på förlaget ska vara upprörda.

–  Det blev ju en enorm uppmärksamhet och succé till slut för  Zlatan-boken, och jag tror både Bonniers och Norstedts innerst inne är  rätt nöjda med att Expressen nyhetsbevakar deras utgivningar.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Magnus HedmanNorstedts

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.