Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Helt fantastiskt"

Publicerad: 2 november 2009, 08:42

Henrik Bunge, Norden-vd för AIK:s huvudsponsor Adidas, var med på guldfesten i natt. – Helt fantastiskt, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

AdidasIFK GöteborgAIK

Henrik Bunge, vd för Adidas Norden.

Adidas hade ett gyllene utgångsläge inför ”guldfinalen” igår. Sportjätten har nämligen fleråriga avtal med såväl IFK Göteborg som AIK och kunde bara gå segrande ur striden.

AIK vände matchen efter underläge i halvtid och vann till slut guldet efter elva års väntan.

–  Helt fantastiskt. Och vilken fantatsisk match. Jag menar, hela dramaturgin som byggts upp kring matchen – hur stpr är sannolikheten att det hela skulle avgöras mellan de här två lagen i den sista matchen, och att sedan AIK vinner på Göteborgs hemmaarena där IFK varit obesegrat, helt otroligt, säger Henrik Bunge.

Han säger att han försöker vara ganska neutral, men att AIK trots allt ligger honom närmast om hjärtat.

Bunge var med på guldfesten på innekrogen Ambassadeur i natt. Där firades det vilt, SM-bucklan gick sönder och stämningen var underbar, enligt Henrik Bunge, som själv tog det någorlunda lugnt och skippade alkoholen.

Adidas skrev relativt nyligen ett nytt femårsavtal med AIK. Bunge vill inte avslöja exakt hur kontraktet ser ut och om det utfaller någon guldbonus.

– Men det här är en jättefin start på ett fem år långt kontrakt. Ett SM-guld betyder oerhört mycket och ger också en chans att ta sig till Champions League, säger Henrik Bunge.

– Exponeringen vi fick i går är inte det viktigaste. Det viktigaste var det AIK visade upp och som stämmer överens med det Adidas står för: fighteranda, arbetarviljan, att inget är omöjligt och att man aldrig ska ge upp.

Vad säger du om IFK Göteborg då?
– De har gjort en fantastisk säsong de också. Matchen var oerhört tight och med lite tur hade de kunnat vinna.

– Det faktum att Adidas har ettan och tvåan i Sverige, norska mästarna Rosenborg, finska mästarna HJK och Bröndby som kan bli danska mästare hur rätt vårt marknadsteam jobbar.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AdidasIFK GöteborgAIK

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.