Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”Helt klart potential”

Publicerad: 23 februari 2011, 07:22

I helgen tog det svenska stavhoppslöftet Angelica Bengtsson JVM-guld, bara 17 år gammal. Nu står ett antal sponsorer på kö men det rör sig inte om några miljonbelopp, tror bedömare. – Hon har helt klart potential men det är stor skillnad på junior- och seniornivå. Hon kommer inte att få några stora kontrakt från början, säger Niklas Olovzon, kreativ chef och strateg på Sports & Brands.


Ämnen i artikeln:

S&B

Niklas Olovzon, kreativ chef och strateg på Sports & Brands. Foto: Johanna Lindholm.

Niklas Olovzon menar att Angelica Bengtsson genombrott kommer i en perfekt tajming. Sveriges friidrottstrupp är tunnare än på många år och de stora namnen lyser inte lika starkt på stjärnhimlen. Men det är fortfarande långt kvar till de sponsorkontrakt som systrarna Kallur och Carolina Klüft har kammat hem under de senaste åren.

– Den här framgången borgar för ett stort intresse, men sen måste hon prestera bra på seniornivå innan det går att tala om några miljonkontrakt, säger Niklas Olovzon.

Han har själv aldrig värderat en junior tidigare och vill därför inte uttala sig om vilka summor som kontrakten kan tänkas ligga på i dagsläget.

– Hon har skapat embryot till ett varumärke så det dröjer innan det går att göra några bedömningar. Det finns liksom inget riktigt ”benchmark”, säger Niklas Olovzon.

Angelica Bengtssons manager Daniel Wessfeldt hävdar att ett antal intressenter har hört av sig och är intresserade av att skriva sponsorkontrakt med hans klient. Men han vill inte uttala sig om vilka det är eller vilka summor det rör sig om.

– Det finns ett intresse och det kommer att finnas möjligheter för henne, men det är något som jag vill diskutera med Angelica och hennes pappa, säger han.

Daniel Wessfeldt medger att de stora pengarna kommer att dröja fram tills hon börjar prestera på seniornivå.

– Det här systemet är byggt på förväntningar ungefär som när man investerar i ett företag. Men hon har alla möjligheter att lyckas väl, säger han.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

S&B

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.