Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hennes kamp för svensk mjölk är årets lobbyinsats

Publicerad: 10 december 2015, 12:57

Karin Hallgren kämpar för de svenska mjölkbönderna.

Foto: Andreas Elgstrand.

"Stöd svensk mjölk! Stöd svensk mjölk!" skanderade finansminister Magdalena Andersson rakt in i nyhetsmediernas mikrofoner under budgetpromenaden i höstas. Kan man få ett större genomslag? Karin Hallgren på LRF Mjölk är Årets Lobbyist 2015.


Ämnen i artikeln:

Årets lobbyistLRF

LRF Mjölks kommunikationschef Karin Hallgren vinner Resumés pris Årets Lobbyist 2015. Juryns motivering lyder:

"Efter mångårigt träget arbete lyckades Karin Hallgren och LRF Mjölks team 2015 få upp frågan om svenska mjölkbönders hotade situation på den politiska dagordningen och till att bli en fråga som diskuterades vid svenska folkets frukostbord. Lobbyarbetet har resulterat i en rad ekonomiskpolitiska beslut till fördel för Sveriges mjölkbönder, även om en hel del återstår innan mjölkböndernas näring är tryggad."

Själv känner hon sig stolt men inte nöjd.
– Det är svårt att känna sig helt tillfreds när det är ett så kritiskt läge för mjölkbönderna. Det finns mycket att oroa sig för. Samtidigt har vi nått de mål vi satte för fem år sedan och det måste man förstås vara nöjd med, säger Karin Hallgren, kommunikationschef på LRF Mjölk.

Hedersomnämnandet i Årets Lobbyist går till "Dab-dödarna", det vill säga Public service-rådets ordförande Gunnar Bergvall som tillsammans med Christer Hederström bidrog till att slå spiken i kistan för dab-radion.

"Det var David mot Goliat i dabradiostriden. Förespråkarna var en tung och väl­organiserad samling: SR-ledningen och kommersiell radio i armkrok med Teracom. Med ett envetet opinions- och lobby­arbete fick Public service-rådets Christer Hederström och Gunnar Bergvall allt fler beslutsfattare att fundera på klokheten i en dabövergång. I juni kom regeringens besked: Vi släcker inte fm-nätet" lyder motiveringen.

I juryn för Årets lobbyist satt: Göran Hägglund, fd partiledare KD, Anette Törnqvist, pa-ansvarig, Svenska Spel, Janne Sundling, reporter Dagens Samhälle, Eva Östling, vd Visita och Resumés förre chefredaktör Claes de Faire.

Läs längre intervjuer med vinnarna i Resumés pappersutgåva som kommer ut i dag. Ingen prenumeration? Lugn, det fixar du här.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

Årets lobbyistLRF

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.