Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hillarys pr-tabbe gav sågning i Vogue

Publicerad: 21 januari 2008, 07:33

Hillary Clinton nobbade i sista stund en fotografering för Vogue. Det skulle hon inte ha gjort. I februarinumret av Vogue sågar chefredaktören Anna Wintour presidentkandidaten.


Anna Wintour är bäst att ha på sin sida.

Hillary Clinton har uppenbarligen inte läst boken – eller sett filmen – Djävulen bär Prada. Boken är ett fiktionaliserat porträtt av Vogues beryktade chef Anna Wintour. En kvinna som man inte säger emot.

I höstas stod hela Vogueredaktionen, inklusive fotografen Annie Leibovitz, redo att göra ett stort jobb om Hillary Clinton inför hennes presidentkampanj.

Då lämnade Clintons stab återbud. Motiveringen var att Hillary kunde uppfattades för kvinnlig inför väljarna om hon ställde upp i Vogue.

Ett sådant agerande går inte obemärkt förbi Anna Wintour. I sin kolumn i kommande numret av Vogue kritiserar hon Clinton hårt.

”Antagandet att dagens kvinna måste uppträda manligt för att bli uppfattad som en seriös maktperson är förfärande.” ”Det är också 2008: Margaret Thatcher såg möjligen strålande ut i blå maktdräkt – men det var 20 år sedan. Jag tror amerikaner har lämnat maktdräktsmentaliteten bakom sig, en mentalitet som fungerade som en brygga in i styrelserummen fyllda av män. Politiska kampanjer som inte insett det här gör en grov missbedömning”, skriver Wintour.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.