Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hitta praktikant – med hjälp av app

Publicerad: 15 april 2011, 12:52

Idag lanserade Hyper Island ”There is an intern for that” – en kampanj och applikation där olika byråer kan hitta praktikanter på samma enkla sätt som när man laddar ner en app. Idé och utförande är en pastisch på Apples ”There is an app for that”.


Ämnen i artikeln:

Hyper Island

I höstas öppnade Hyper Island i Karlskrona det Mobila Applikations-programmet för första gången. Nu har studenterna skapat kampanjen ”There is an intern for that” som lanserades idag 10.00.

– Hyper Island har funnits sedan 1995-1996 och tidigare klasser har inte fokuserat på att sälja sig på samma sätt just när det gäller praktik och internships, den utgångspunkten hade vi när vi började spåna kring den här idén. Nu har sidan blivit hur stor som helst. Efter släppet i morse hade vi 600 sidvisningar i minuten och nu är vi uppe i totalt 65 000 sidvisningar, säger Sandra Stadelmann, student och app-producent, till Resume.se.

Hon fortsätter:

– Vi började spamma branschen redan förra veckan när vi släppte teaser-filmen så det är väl därför så många har hittat oss redan. Konceptet har blivit så stort att det är flera personer som hört av sig till oss och frågat ifall de kan få lägga in sig själva, som att vi vore en riktig App Store.

Vad har ni fått för reaktioner?
– Majoriteten är väldigt positiva, men många har också trott att det är en skämtsida och att vi driver med folk. En del har sagt att de inte tycker att vi är så kreativa, att vi inte kunnat hitta på något själv utan använder oss av Apples koncept.

Är det någon som blivit erbjuden en praktikplats redan?
– Det är faktiskt flera elever som har fått mejlförfrågningar.

Kampanjen består av en mobil version till iPhone och iPad och fem filmer.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Hyper Island

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.