Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hon är Årets Rookie

Publicerad: 18 november 2011, 10:59

Miriam Nordfors lämnade i början av 2010 jobbet på Regeringskansliet för att bli pr-konsult på Springtime. På Spinngalan i går plockade hon hem utmärkelsen Årets Rookie. – Jag var stolt över att ha blivit nominerad och ännu mer stolt över att vinna, säger Miriam Nordfors till Resume.se.


Miriam Nordfors började på Springtime i januari 2010 från regeringskansliet där hon dels jobbat i Jan Björklunds stab men också som talskrivare åt Nyamko Sabuni. På Spinngalan i går tog hon hem priset för Årets Rookie.

– Det är såklart jättekul. Jag var stolt över att ha blivit nominerad och ännu mer stolt över att vinna, säger Miriam Nordfors.

Hon beskriver sin tid som pr-konsult som ”tuff men lärorik”.

– Det tog ett tag innan jag förstod hur man jobbar men jag har jobbat med många duktiga personer och fått lära mig av dem.

Miriam Nordfors har tidigare även arbetat som ledarskribent. Bland annat för Göteborgs-Posten och Upsala Nya Tidning.

– Jag tycker att det jag jobbar med nu är ungefär som att arbeta som ledarskribent. Det handlar om att översätta politik och göra det begripligt för en större målgrupp. När det gäller hantverket så skiljer det inte så mycket.

Du saknar inte tidningsvärlden?
– Det är klart att man kan göra det men samtidigt; man kan inte göra allt.

Hur ser framtiden ut?
– Det är en jättesvår fråga. Jag tycker att det är jättekul att jobba med kommunikation och trvs jättebra så det skulle jag vilja fortsätta med. Men jag har inga direkta planer utan man får se vad som händer.

Miriam Nordfors tog hem utmärkelsen Årets Rookie med motiveringen:

”Årets rookie är en energisk och engagerad person med gedigen integritet som brinner för sin roll som PR konsult med betoning på den rådgivande delen av arbetet. En klok person som drivs av att skapa kundnytta och som gärna vill använda sin omvittnat goda förmåga att skapa opinion till nytta för PR-branschen som Årets Rookie.”

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.