Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hon är begriplig

Publicerad: 28 oktober 2011, 11:11

Obegripligt med vett och etikett? Icke. Magdalena Ribbing tilldelas Begriplighetspriset.


Ämnen i artikeln:

Magdalena Ribbing

Magdalena Ribbing. Foto: Sandra Qvist.

– Jag är oerhört överraskad och hedrad, säger DN:s Magdalena Ribbing om priset som hon mottog på Begriplighetsgalan i går.

Begriplighetspriset delades ut  för fjärde gången.

–  Det är roligt att min strävan att göra tillvaron lite begripligare för  andra har uppmärksammats med detta pris, säger Magdalena Ribbing.

Juryns  motivering lyder: ”Hon har i många år oförtrutet arbetat på att göra de  diffusa, outtalade men ändå starka uppförandekoderna som råder i  samhället begripliga för var och en.”

–  Intresset  för vett och etikett ökar hela tiden men inriktningen har ändrats under  åren. Till en början rörde det sig om dukning och bordsplacering. Nu  handlar frågorna om hur jag gör när kollegan klipper sina naglar så att  det sprätter i mitt tangentbord eller om släktingen som är för full på  bröllopet.

–  Ett utmärkt val av juryn, säger Krister Insulander, vd för Publik.  Magdalena är befriande långt ifrån en vett-och-etikett-lärarinna, utan  förklarar hur koderna har uppstått och hjälper människor att förhålla  sig till dem.

Begriplighetspriset som delas ut  av kommunikationsbyrån Publik till ”en person som lyckats förklara ett  svårt och viktigt ämne så att andra förstår”. Hon hade konkurrens av  bland andra dokumentärfilmaren Tom Alandh, chefredaktören Mattias  Göransson, föreläsaren Hans Rosling och utrikeskorrespondenten Cecilia  Uddén.

Tidigare vinnare är programledaren Eva Funck, textbearbetaren Kitte Arvidsson och expertkommentatorn Glenn Strömberg.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Magdalena Ribbing

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.