Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hon är rådgivaren bakom Grand Hotels krishantering

Publicerad: 8 november 2016, 13:40

Grand Hôtel är i blåsväder.

Foto: Mostphotos

Grand Hôtel har blivit både hyllade och sågade för sitt pressmeddelande i söndags. Till sin hjälp anlitade de en rutinerad krisexpert från oväntat håll.


Ämnen i artikeln:

KrishanteringGrand HotelSverigedemokraternaPaul Ronge

Strax innan klockan 14 i söndags skickade Grand Hôtel sitt pressmeddelande med rubriken "Ett arrangemang vi borde avböjt". Avsändare är hotellets vd Pia Djupmark och ämnet är den omdiskuterade prisutdelningen i fredags i SD:s regi. Enbart pressmeddelandet i sig har fått närmare 20.000 interaktioner på Facebook och hyllats av flera kommunikationsexperter.
– Det är otroligt välformulerat och insiktsfullt av Grand, sa pr-konsulten Paul Ronge till Aftonbladet.

Från sverigedemokratiskt håll ledde pudeln däremot till uppmaningar om bojkott av hotellet och omdömen som "bisarrt" och ”hycklande”. Senare presenterade Aftonbladet en ljudinspelning som kastar ett nytt ljus på det hela och tyder på att det främst var affärsmässiga betänkanden som låg bakom hotellets agerande.

LÄS MER: Inspelning blottar Grand Hotels skräck för dålig press

Men det är inte Pia Djupmark som på egen hand satt sig ned och författat avbönen. Grand Hôtel har nämligen anlitat pr-rådgivaren och krisexperten Paula Hammerskog. Det avslöjar hotellet när Resumé försöker få en intervju med vd:n om hur krishanteringen gått till.

Själv bekräftar Paula Hammerskog uppdraget utan att gå in på några detaljer kring vad hennes insats har bestått i.
– Jag hade kontakt med dem (Grand, reds. anm.) några gånger under helgen, jag jobbade med dem under min konsulttid och jag antar att det kändes naturligt för dem att kontakta mig, säger hon till Resumé.

LÄS MER: Metro Mode flyttar event från Grand Hotel "i panik"

En intressant detalj i sammanhanget är att Paula Hammerskog till vardags är kommunikationsdirektör på den börsnoterade skolkoncernen Academedia. Även där arbetar hon under högtryck på grund av utredningen om begränsade vinster i välfärden, samt kvartalsrapporten som släpptes i dag.

Hennes bakgrund är som journalist på bland annat Expressen. År 2003 började hon arbeta åt friskoleföretag på NTI och har sedan dess arbetat med branschen genom bland annat Almega och Friskolornas Riksförbund. Under perioden 2006-2008 var hon konsult på Kreab. Tidigare drev hon egen konsultverksamhet i Paulas Byrå.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.