Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hon blir byråchef på Prime

Publicerad: 16 september 2013, 11:33

Sofia Myrevik.

Foto: Prime.

Prime-veteranen Sofia Myrevik befordras till byråchef – en nyinrättad tjänst på pr-byrån. – Det känns fantastiskt, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Sofia MyrevikPrime

Byråchefstjänsten är ny på Prime. Byrån har inte haft en sådan uttalad funktion tidigare. I stället har koncernchefen Markus Gustavsson rattat de delar som Sofia Myrevik nu kommer att ta hand om – daglig  drift, HR-arbete och internkommunikation.

Sofia Myrevik har arbetat på Prime i 13 år och varit partner på byrån sedan 2007.

– Jag har varit marknadschef sedan ett år tillbaka. Det uppdraget har jag  kvar, men kommer från och med nu leda och samordna HR-arbete och ansvara  för den dagliga driften av kontoret samt vara ett tydligt ansikte  internt genom att ansvara för all internkommunikation. Du har säkert noterat några av våra senaste rekryteringar – och  fortsatt breddning och förädling av erbjudandet, tillväxt och fler  internationella uppdrag är fokus framåt, säger Sofia Myrevik.

Hur känns det att bli byråchef?
– Fantastiskt! Jag började på Prime år 2000 som juniorkonsult och då var  vi 16 personer. Nu är vi 125 och under den snabba tillväxten har jag  haft ett nytt jobb vart tredje år. Jag har varit konsult i 14 år och nu  ska det bli kul att ägna mesta tiden åt att fortsatt  bygga Prime. Sen kommer jag fortsatt vara engagerad i ett par  kunduppdrag, bland annat Electrolux.

Vilka blir dina viktigaste prioriteringar som byråchef?
– Prime är ett entreprenörsdrivet företag med viljan att driva  kommunikationsbranschen och skapa enastående resultat för våra kunder.  Det vill vi göra i större sammanhang och med ett större ansvar för all  kundens kommunikation. Det kan jag bidra till genom att  se till att organisationen är rustad för detta så att konsulterna kan  fokusera på rätt saker. Samt att vi i vår egna marknadsföring visar det  vi gör, och att vi både attraherar rätt talanger och stöttar vår unga  generation medarbetare att ta nästa kliv.

Hur ser du på hösten för Primes del? Hur ser era prognoser ut?
– Det är mycket energi i organisationen, vi är just klara med en  renovering av kontoret och vi har gjort flera spännande rekryteringar  inför hösten. Dessa spänner från Katrina Wong, tidigare Planning  Director på BBDO i NY och Droga5, och Jonas Arnberg, retailexpert  på HUI, till Brysselexperterna Staffan Jerneck och Rolf Eriksson och en  tidigare minister i Ulrica Messing. Vi är som bäst när  vi blandar kompetenser från olika delar av huset och vad dessa personer  kan åstadkomma tillsammans med befintliga kollegor ska bli oerhört  spännande att följa.

Prime redovisade i sitt senaste bokslut, för det brutna räkenskapsåret 2012/13, en omsättning på 188,1 (174,5) miljoner kronor. Resultatet blev   15,6 (19,5) miljoner kronor. Byråintäkten låg på 148,1 (149,2) miljoner kronor.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Sofia MyrevikPrime

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.