Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hon blir Slöseriombudsman efter Martin Borgs

Publicerad: 22 oktober 2014, 07:22

Rebecca Weidmo Uvell.

Foto: Twitter.

Rebecca Weidmo Uvell blir ny Slöseriombudsman för Skattebetalarna efter omtalade Martin Borgs – som har haft uppdraget sedan år 2012. Han har bland annat fått stor uppmärksamhet med filmen "Någon annan betalar".


Ämnen i artikeln:

Martin BorgsRebecca Weidmo Uvell

Slöseriombudsmannen granskar och lyfter fram exempel på hur skattepengar slösas bort och har mer än 50 000 följare på Facebook.

Slöseriombudsmannen Martin Borgs meddelade nyligen att han lämnar sitt uppdrag – han har bland annat fått stor uppmärksamhet för dokumentären "Någon annan betalar".

Nu står det klart att Rebecca Weidmo Uvell tar över efter honom.

Hon är företagare inom Public Affairs tillika en skribent som regelbundet publiceras i nationell press samt är omtalad i sociala medier.
– Det är stora skor att fylla efter Martin, som gjort ett sådant fantastiskt jobb. Slöserifrågan har engagerat mig mycket och det ska bli väldigt roligt att få arbeta med frågan i rollen som SlösO, säger Rebacca Weidmo Udell i en kommentar.

Hon menar att hon har en något annorlunda profil än Martin Borgs och tänker jobba på andra sätt för att få slöserifrågan högt på dagordningen.

– Jag är glad att vi lyckats rekrytera Rebecca Weidmo Uvell som är en av landets vassaste opinionsbildare. Hon kommer att lyfta
Slöseriombudsmannen ytterligare en nivå, säger Skattebetalarnas vd Joacim Olsson i en kommentar.

Johan Ingerö, Eva Cooper och Arvid Malm har tidigare innehaft posten.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.