Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Hon har stoppat pengar i egen ficka"

Publicerad: 3 april 2008, 12:41

Springtimes förra ekonomichef har förskingrat 657 000 kronor ur bolagets kassa under två års tid. Nu har man lämnat in en anmälan till åklagarmyndigheten i Stockholm.
– Det känns ledsamt och sorgligt och också som en lättnad, säger vd Maria Arnholm.


– Hon har stoppat pengar i egen ficka, konstaterar en uppgiven men ”lättad” Maria Arnholm när Resume.se når henne.

Den förra ekonomichefen på Springtime, som i måndags kunde fira en jätteseger när deras kund Pernod Ricard vann striden om Vin & Sprit, sa upp sig i somras för att gå till ett nytt jobb. I november lämnade hon Springtime som snart skulle visa en betydligt lägre vinst än man väntat sig. Målet var 10 miljoner kronor prognosen är nu 7 miljoner kronor.  

När började ni fatta misstankar om detta?

– För en månad sedan. Jag berättade det här för henne i går och hon medgav direkt. Hon sa ”ja, det stämmer”. Jag ställde aldrig några frågor till henne om varför hon gjorde det.

Varför tror du hon gjorde det?

– Man vet inte alltid varför människor begår brott. Det händer ibland i företag och organisationer att människor som har förtroendeuppdrag missbrukar dem. Det är väldigt svårt att skydda sig mot det här när människor har fått ett förtroende.

Hur har det här gått till?

– Det här är nu en fråga för åklagaren. Vi har lämnat in en sammanställning över de här uppgifterna.

Hur känns det för dig?

– Ledsamt och sorgligt och också som en lättnad att vi har fått en förklaring till saker som vi tidigare haft svårt att förstå.

Springtimes vinst förra året var 3 miljoner mindre än väntat. Det innebär inte att ekonomichefen har förskingrat så mycket. Just nu ser det ut att vara just 657 000 kronor hon betalat ut till sig själv (Maria Arnholm vill inte gå in på detaljer hur utbetalningarna gjorts).

– Vinsten blev mindre än prognosen. Anledningen till att prognosen var dålig var att ekonomichefen hade ett behov av att sopa igen efter sina felaktigheter. Någon har uppsåtligen behövt sopa igen spåren. Därför finns det inget samband mellan siffrorna.

Enligt Maria Arnholm har inga kunder drabbats av brottet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.