Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hon ligger bakom Ewalds krishantering om knarket

Publicerad: 4 maj 2015, 12:30

Lili Assefa och Anton Ewald i Nyhetsmorgon.

Foto: Pressbild/TV4.

I början av april berättade artisten Anton Ewald att han åkt fast efter att ha tagit kokain och cannabis. Intervjun i Nyhetsmorgon fick stort genomslag – och har hyllats som en perfekt krishantering. Hjärnan bakom är Lili Assefa.


Ämnen i artikeln:

Lili AssefaNyhetsmorgonTV4Paul Ronge

– Jag tror inte att det kommer att påverka hans karriär negativt, sa pr-konsulten Paul Ronge till Expressen efter att artisten hade talat ut i Nyhetsmorgon.

Gants globala pr-chef Fredrik Skärheden har i en debattartikel i Dagens Media gått ut och sagt att Anton Ewald bjöd på ett skolboksexempel i krishantering:

"Skickligt manövrerat Anton. Du har fått oss att förlåta dig innan vi ens visste att du skulle fällas. Inte alltid det är så men ibland är det från dessa enkla exempel vi lär oss. Tänk på det herr och fru direktör nästa gång det blåser upp till storm. Krishantering á la Anton Ewalds".

Hjärnan bakom upplägget är Lili Assefa som driver Assefa Kommunikation.
– Ja, det är väl ingen hemlighet. Assefa (Chayenne Cartiers) har ju stått som presskontakt för honom sedan TV4-intervjun, säger hon.  

Hur gick det här till?
– Hans management kontaktade mig omgående. Vi visste om det här ett tag innan, och som alltid när det är den här typen av grejer är det bättre att förekomma än att förekommas. Det är alltid en tidsfråga för folk i offentligheten innan det kommer ut.

Att valet föll på just Nyhetsmorgon i TV4 handlade om deras stora publik och tilltal.  
– I tidningarna hårdvinklas det mycket i rubrikerna, vilket är det första man ser. Därför tycker jag ofta att radio, podd och tv är väldigt bra. Vi valde det här tillvägagångssättet eftersom det blir ett annat sammanhang där man hör tonlägen och stämningar som kan tolkas in, säger Lili Assefa.   

Hur var det för hans del?
– Intervjun var väldigt uppriktig. Det var skitjobbigt så klart. Men det är så det är. Det fanns en polisrapport, och genom det så fanns det inget annat att göra än att vara 100 procent ärlig.

Hur tycker du att han klarat krisen?
–Det är väl andra som ska bedöma det. Men som Paul Ronge sa dagen efter; så länge han inte gör om det.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.