Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hon ska sätta ny energijätte på kartan

Publicerad: 20 november 2008, 09:40

LOs presschef Gunilla Lundén slutar vi årsskiftet för att bli informationschef på svenska Statkraft. Statkraft satsar nu stort på Sverige och kommer under 2009 vara det fjärde största energibolaget i Sverige.


Gunilla Lundén lämnar LO för Statkraft.

Gunilla Lundén går efter 13 år på LO vid årskiftet till en nyinrättad tjänst som informationschef för Statkraft i Sverige.

– Jag har jobbat i organisationer, politiken och myndigheter, men inte i företag tidigare. Det känns som ett spännande jobb i ett företag som nu växer starkt i Sverige, säger Gunilla Lundén.

Statkraft blir genom en bytesaffär med aktier i E.On ägare till 19 svenska vattenkraftverk. De inleder också ett större samarbete med SCA för att utveckla vindkraft. Genom affärerna blir Statkraft det fjärde största energibolaget, efter Vattenfall, E.On och Fortum. Men i dagsläget säljer de bara el till andra elbolag och storkunder, inte till hushållen.

– Statkraft har en intressant profil, med en ansvarstagande syn på företagande och är i dag Europaledande på förnybar energi, säger Gunilla Lundén.

På LO, som under året genomfört stora besparingar och kraftigt krympt det centrala LO-kansliet, pågår nu jakten på en ny presschef.

Janne Sundling

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.