Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hon ska stärka byråernas ledarskap

Publicerad: 28 mars 2014, 09:23

Sophie Hedberg.

Efter 15 år som pr-konsult startar Sophie Hedberg egna verksamheten Walk in peace. Hon hoppas utveckla byråers konsulter och ledarskapet på informationsavdelningar.


Ämnen i artikeln:

Narva

I samband med den nyöppnade verksamheten slutar Sophie Hedberg på pr-byrån Narva. Att coacha har tidigare varit en bisyssla, men nu lägger hon all tid på Walk in peace.  

– Det här är ett medvetet beslut som grott i mig under många år. Det här är inget beslut som tagits i hast, säger hon.  

Men verksamheten ska inte bara handla om att utveckla chefer.  

– När man pratar om ledarskap tror man alltid att det är chefer det handlar om. Ur ett företagsperspektiv är det naturligt att man först satsar på nyckelpersoner och chefer, men för att nå maximal framgång borde man satsa på det personliga ledarskapet som finns inom alla.  

Under sin tid inom byråbranschen har Sophie Hedberg förutom Narva också varit på Springtime, Effektiva Media, GCI Rinfo och Hedberg & Co.   

– Varje byrå har haft både styrkor och svagheter i ledarskapet, men alla kan bli ännu bättre och utveckla sina ledare. Det här är något dynamiskt eftersom det handlar om mänskliga beteenden, säger hon.  

Kommer du att anställa?
– Det är inget som jag har bestämt ännu, men jag tycker att det är otroligt roligt att jobba tillsammans med andra.  

Var tror du om konkurrensen?
– Det finns väldigt många coacher med olika inriktningar. För mig handlar det inte om att snegla på vad andra gör, jag är trygg där jag står. Det är ingen hemlighet att både privatpersoner och företag vill utvecklas. Därför är marknaden väldigt stor.  

Vill du berätta vilka dina kunder är?
– Det är flera jag har samtal med som referenskunder, men inga jag kan gå ut med ännu.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Narva

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.