Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hon tar över Svensk Information

Publicerad: 21 augusti 2008, 09:22

I våras hoppade Jessica von Otter av som informationschef från nätmäklaren Nordnet. Nu köper hon majoriteten av aktierna i pr-byrån Svensk Information och tar samtidigt över som vd.


Jessica von Otter blir vd och delägare av Svensk Information.

Svensk Information är en pr-byrå som är väl etablerad på den svenska marknaden. Byrån startades för över 25 år sedan och hjälper företag att kommunicera med alla sina målgrupper. Bland kunderna finns Regeringskansliet, Scania och Telia Sonera. Byrån jobbade också med informationen i samband med Irak-konferensen i Stockholm.

Nu är byrån inne i en generationsskifte. Byråns fyra delägare Michael Ivarsson, Peter Mathsson, Karin Dalberg och Magnus Sollenberg, säljer nu av delar av sitt aktieinnehav till Jessica von Otter. Hon kommer att äga 60 procent, medan de gamla ägarna har kvar 10 procent var.

– Jag har jobbat 10 år som informationschef. Nu kände jag att jag ville tillbaka till ett mindre företag och dessutom driva ett eget företag, säger Jessica von Otter.

Svensk Information har i dagsläget nio anställda och omsätter runt 20 miljoner kronor.
– Jag är övertygad om att företaget har en tillväxtpotential. Men jag ska inte göra några stora förändringar av verksamheten till en början.

Vad affären innebär i kronor vill inte Jessica von Otter kommentera.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.