Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hot om läckta nakenbilder – en pr-kupp för censur

Publicerad: 24 september 2014, 07:38

Emma Watson och det öppna brevet till Barack Obama

Sajten som hotade att släppa nakenbilder på Emma Watson efter hennes uppmärksammade jämställdhetstal var en pr-kupp. Nu kräver företrädare för flera amerikanska kändisar att Barack Obama stänger ner forumet där nakenläckorna sprids.


Skådespelaren Emma Watsons jämställdhetstal i FN var både uppmärksammat och hyllat. Kort därefter följdes talet av hot i flera olika former. Bland annat lovade sajten EmmaYouAreNext.com att släppa nakenbilder på Emma Watson vid ett visst klockslag.

Hot som visade sig vara fejkade – istället för nakenbilder på skådespeleren länkades läsarna vidare till ett öppet brev riktat till USA:s president Barack Obama, det skriver Mashable.

Budskapet i brevet, som företrädare för flera amerikanska står bakom, är att forumet 4chan – där många av hoten och de elakartade ryktena föddes – ska stängas ned.

"Vi har blivit anlitade för att ge denna motbjudande fråga uppmärksamhet. De senaste månadernas nakenläckor har varit ett intrång i privatlivet och är en tydlig indikation på att Internet måste censureras", står det bland annat i brevet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.