Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hovets pressade pr-stab lämnar uttalande

Publicerad: 21 april 2010, 08:31

Hovets tystnad om prinsessan Madeleines relation med Jonas Bergström har fått hård kritik.
Medierna har krävt svar efter uppgifterna om kärlekskris och otrohet – och nu på morgonen kom till slut hovets informationschef Nina Eldh med ett uttalande.
– Hovet har haft helt fel strategi, säger Carina Löfkvist, chefredaktör på Se & hör, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Prinsessan MadeleineJonas BergströmHovet

Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.

Nyhetsbomben om Jonas Bergströms påstådda otrohet mot prinsessan Madeleine skakar hovet och dess pr-stab, som tidigare inte velat uttala sig om parets relation efter uppgifterna om kärlekskrisen som blivit en följetong.

– Det här innebär en enorm skada för hela prinsessbröllopet att det här med otrohetsskriverierna kommer nu. Det är en väldig prövning för kungahuset. De vill inte ha en Tiger Woods-situation, för Tiger blev det för utdraget, man måste lägga tryckförband på krisen, sa pr-konsulten Paul Ronge till Resume.se i morse och fortsatte:

– Nu måste Madeleine och Jonas direkt avisera om de gått skilda väger och om förlovningen bryts eller om de stannar ihop, då faller väldigt mycket av såpapotentialen. De måste gå ut och be att få ha sina privata angelägenheter för sig själva.

– Om allt det här stämmer så tror jag att hovet är otroligt rasande på Jonas Bergström.

Även Carina Löfkvist på Se & Hör var starkt kritisk till hovets pr-hantering när Resume.se nådde henne i morse:

– Om hovet valt tystnad för att det skulle skydda Kungahuset, att inget ska störa Victoria inför bröllopet så har de valt fel strategi.

– Det är lika bra att ta tjuren vid hornen direkt.

På onsdagsförmiddagen kom så till slut Hovet med ett uttalande:

– Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström är fortfarande ett par och nu behöver de bli lämnade i fred, säger Nina Eldh, Hovets informationschef, enligt aftonbladet.se.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.