Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Huggsexa om konkursboet

Publicerad: 23 maj 2012, 09:36

Star PR:s vd och huvudägare David Hesselman och Cohn & Wolfes vice vd Lennart Håkansson bekräftar resume.se:s uppgifter om att byrån för diskussioner med Star PR:s vd och huvudägare David Hesselman.

Foto: Pressbild.

Resume.se kan berätta att Cohn & Wolfe för intensiva diskussioner med konkursade Star PR:s vd och huvudägare David Hesselman kring olika samarbetsformer: – Vi känner att vi är inne i en väldigt expansiv fas. Det stämmer att vi för diskussioner med David Hesselman om hur vi skulle kunna hjälpa varandra framöver, säger Lennart Håkansson, vice vd på Cohn & Wolfe i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Cohn & WolfeStar PR

I måndags stod det klart att Star PR:s svenska verksamhet med 26  medarbetare och kunder som Ica, Cassal och Villeroy & Boch har gått i  konkurs.

Så sent som för bara ett par veckor sedan gick Star PR:s  verksamheter i övriga Norden i konkurs.

Nu hopar sig intressenterna. En  av dessa är alltså Cohn & Wolfe:
– Star är en kanonbra byrå  och såvitt jag har förstått handlade det hela mest om  cash-flow-problematik. De har ett antal kunder som står utan byrå idag  och vi vill närma oss dessa. Byrån har också många kanonduktiga  medarbetare som vi naturligtvis har ett intresse av, säger Lennart  Håkansson, vice vd på Cohn & Wolfe Sverige.

Cohn & Wolfe har satt sig ned med Star PR:s vd och  huvudägare, David Hesselman, och fört konkreta diskussioner om hur man  skulle kunna samarbeta framöver.

Byrån har även ett antal tjänster ute och har redan diskuterat med ett antal medarbetare hos Star PR.

Exakt vart man landar är för tidigt att säga:
–  Två dagar är kort tid, men när det gäller exempelvis David så är han  driftig och har ett stort kontaktnät. Men vid en konkurs är det inte  bara att stänga dörren och gå hem,  säger Lennart Håkansson.

Han  tycker att det inte finns några indikationer på att David Hesselman för  diskussioner med andra byråer om liknande upplägg, men kan naturligtvis  aldrig veta om så är fallet:
– Jag tror att han ser en bra match mellan vår profil och det som han kan leverera, säger Lennart Håkansson.

GCI bytte namn till Cohn & Wolfe 2008. Här  fick man det tufft under ett antal år men genom  att man nu har inne en ny vd i form av Marta Karlqvist och namnet har  hunnit sätta sig är det fullt ös som gäller framöver:
– Vi har en mix av gamla rävar och ung energi och Marta fungerar som en katalysator för detta, säger Lennart Håkansson.

Cohn & Wolfe har idag 34 konsulter, men planen är alltså att växa betydligt framöver. Här kan Star PR spela en viktig roll i sammanhanget:
–  Vi är övertygade om att vi inte är de enda som är intresserade att ta  över Star PR:s kunder och medarbetare, men det är just därför som vi har  valt att agera snabbt, säger Lennart Håkansson.

Han uppger dock att Cohn & Wolfe inte har träffat några formella avtal eller liknande med David Hesselman ännu.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Cohn & WolfeStar PR

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.