Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Huvudsponsorerna trofasta hur det än slutar

Publicerad: 8 april 2011, 13:30

40 miljoner kronor står på spel. När matchen mellan Modo och Södertälje i kväll är slut kommer en kostsam degradering att vara verklighet för ett lag. Men lagens storsponsorer säger sig hålla fast vid samarbetena.


Ämnen i artikeln:

FjällrävenScania

Modos Byron Ritchie och Södertäljes Joakim Eriksson kravlar på isen under ett tidigare möte lagen emellan. I kväll står en elitserieplats på spel. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX /

I kväll spelas en match i hockeyns kvalserie som förutom 3 poäng också gäller 40 miljoner kronor. Ett av lagen, Modo eller Södertälje SK, kommer nämligen att åka ur elitserien när slutsignalen ljuder. Till

Dagens nyheter säger Hockeyligans vd Peter Gudmundsson att ett lag som tvingas lämna högsta serien kan göra ett tapp på så mycket som 40 miljoner kronor i tv-intäkter och sponsorpengar. Men glädjande nog för lagen säger sig storsponsorerna Scania (Södertälje) och Fjällräven (Modo) vara trofasta.

– Vårt samarbete med SSK är djupt rotat. Vi håller ihop i vått som torrt, säger Hans-Åke Danielsson, pressansvarig på Scania till Resume.se.

Samtidigt medger han ändå att det kan finnas en möjlighet att det kan komma att röra sig om andra summor vid en eventuell degradering.

– Det är olika kostnader på att spela i elitserien och allsvenskan.

Fjällräven planerar också att stå fast vid sitt samarbete med Modo.

– Det här är ett långsiktigt samarbete. Sen är det klart att vi tappar väldigt värdefull exponering av vårt varumärke om laget går från elitserien till allsvenskan, säger Jerry Engström som är marknadsansvarig på Fjällräven till Resume.se.

– Men Modo kan känna sig lugna, säger han också.

Resume.se når Södertälje SK:s marknadsansvarige Fredrik Aminoff när han precis ska ge sig iväg till Örnsköldsvik för kvällens match.

– Det där får vi ta på måndag, säger han när han får frågor om klubbens framtida samarbeten med sponsorer.

Matchen sänds i MTG-kanalen TV10.

Emanuel Videla

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

FjällrävenScania

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.