Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Huvudsponsorn hoppar av Nordic Light Open

Publicerad: 29 december 2008, 19:05

Huvudsponsorn Nordea hoppar av Nordic Light Open. Orsaken är turneringens flytt från Stockholm till Båstad, skriver eurosport.se.


WTA-turneringen Nordea Nordic Light Open flyttas till Båstad. Nu bryter Nordea samarbetet. Foto: nordiclightopen.com.

Nordea har tidigare hotat att bryta samarbetet - och nu är det definitivt.

– Vi väljer att satsa på friidrottsförbundets ungdomssatsning och SOK istället, säger Nordeas sponsorchef Thomas Björklund till eurosport.se.

WTA-turneringen Nordea Nordic Light Open har spelats på Stockholms Stadion tidigare, men för en tid sedan blev det klart att turneringen flyttar till Båstad.

Företaget Legardiére som äger rättigheterna till herrturneringen Swedish Open i Båstad har även köpt rättigheterna till Nordic Light Open som nu ska spelas på samma ställe. Damturneringen ska även byta namn.

–  Vi hade ett långt samarbete med de tidigare ägarna och när tävlingen nu flyttar till Båstad väljer vi att inte fortsätta samarbetet nästa år, säger Thomas Björklund till eurosport.se och fortsätter:

– Båstad är väldigt förknippat med familjen Wallenberg och deras bolag Investor och SEB. Därför passade det inte banken att följa med dit helt enkelt. Vi har andra spännande idrottsprojekt som vi koncentrerar oss på.

Det är inte klart vilken sponsor som tar över efter Nordea.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.