lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Hyundai hjälper Gatans Lag att nå Fotbolls-VM

Publicerad: 10 juni 2014, 09:01

Gatans Lag

Hyundai är en av Fotbolls-VM huvudsponsorer. Le Bureau och Wisely tillsammans tagit fram en lokal VM-aktivitet för fotbollsföreningen Gatans Lag. För varje provkörning av en Hyundai skänker bilmärket 100 kr till föreningen för att hjälpa laget att ta sig till Homeless World Cup i Chile som avgörs i höst.

Ämnen i artikeln:

WiselyFotbolls-VM 2014HyundaiLe Bureau

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Syftet med aktiviteten är att stödja föreningens verksamhet och hjälpa fotbollslaget att ta sig till världens största   fotbollsturnering för hemlösa–Homeless World Cup, i Santiago i Chile i höst.

Samarbetet mellan Hyundai och fotbollsföreningen   Gatans Lag presenterades för en månad sedan. Gatans Lag kämpar för att besegra hemlöshet och socialt utanförskap med fotbollen som verktyg.   Hyundai är föreningens huvudsponsor.

På torsdag, samma dag som fotbolls-VM   drar igång i Brasilien, börjar Hyundai skänka 100 kronor till föreningens verksamhet för varje   Hyundai som provkörs. Provkörningsaktiviteten pågår fram till 31 juli och genomförs över hela landet.

Roland Bägén, marknadschef på Hyundai i Sverige, kommenterar aktiviteten i ett pressmeddelande:

– Samhällsengagemanget är viktigt för oss. Vi vill lyfta fram vad fotboll egentligen handlar   om; gemenskap. På planen och utanför planen. Genom vårt samarbete med Gatans Lag och   provkörningsaktiviteten har vi möjlighet att bidra till föreningens verksamhet och deras resa   till VM i höst. Vi hoppas förstås att kampanjen ska inbringa en betydande summa till Gatans   Gatans Lag använder fotboll som sitt främsta medel för att besegra hemlöshet, missbruk,   kriminalitet och socialt utanförskap.

Utöver att delta i Homeless World Cup anordnar   Gatans Lag en rad aktiviteter såsom läger och fotbollsträningar där man vill ge   spelarna ett ökat ansvarstagande, rutiner och kontinuitet i tillvaron.

Förutom sponsorer stöds Gatans Lag av ett antal   ambassadörer. En av dessa är landslagstränaren Pia Sundhage:  

– Jag ser glädjen och glöden i ögonen hos hemlösa som utövar världens roligaste idrott   tillsammans, fotboll. Därför är det självklart att ställa upp för Gatans Lag, kommenterar Pia Sundhage.

Hyundai har tagit fram en ny reklamfilm om Gatans Lag som kommer att sändas på TV4   under fotboll-VM. I reklamfilmen möter tittarna några av spelarna i Gatans Lag, samma   spelare som kommer representera Sverige i Homeless World Cup i Santiago i Chile.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev