Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

IFK Göteborg– Allsvenskans alternativa vinnare

Publicerad: 12 november 2012, 08:58

IFK Göteborgs tröja

Foto: SVT

Hade Allsvenskan spelats av supportrar skulle IFK Göteborg och inte Elfsborg ha guldfirat. IFK Göteborg har en särställning vad gäller antalet supportrar i Sverige. Det visar kartläggningen Orvesto Passion från TNS Sifo. Supporterunderlaget har potential att omvandlas till sponsormiljoner.


Ämnen i artikeln:

Orvesto KonsumentIFK Göteborg

De största underpresterarna som inte har lyckats omvandla supporterkapitalet till Allsvenska poäng är - förutom IFK Göteborg - Djurgården, Örebro och Sundsvall.

På samma sätt hade Häcken och Syrianska fått packa sina trunkar för att tillbringa 2013 i mindre glamorösa omklädningsrum.

Undersökningen Orvesto Passion bypper på ca 14500 intervjuer med 16-80 åringar. Alla lag kartläggs i första och andra divisionen i fotboll och ishockey. Undersökningen ger detaljerade profiler på lagens supportrar, vilka kan tas fram för att säkerställa att de stämmer med sponsorers målgrupper.

Kartläggningen visar också att Djurgården har flest Ipadägare. Att Åtvidabergs supportrar är de som helst undviker storstaden. Att Örebros supportrar är de minst konst- och kulturintresserade. Att Djurgården och AIK är de som kan tänka sig att betala lite extra för snygg design.

Att IFK Norrköpings supportrar gärna hänger på Claes Ohlson. Att Mjällbys supportrar inte fyller de sociala nätverken. Att Malmö FF:s har mest välklädda supportrar. Att Norrköpings supportrar kanske på grund av deras överprestation är de som just nu är mest nöjda med livet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.