Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

IFK Göteborg kan tappa storsponsor

Publicerad: 20 oktober 2011, 12:19

Nu kan sponsorskapet mellan Prioritet Finans och Blåvitt kosta föreningen ett annat stort sponsorskap, Kia Motors. De vill inte synas på samma tröjor som Prioritet Finans om uppgifterna i gårdagens Uppdrag Granskning stämmer, uppger SVT.


Ämnen i artikeln:

IFK GöteborgPrioritet Finans

IFK Göteborg-spelaren Tobias Hysén i en tröja med Prioritet Finans-logotypen.

Sponsoravtalet mellan IFK Göteborg och Prioritet Finans kan kosta IFK Göteborg en annan storsponsor. Kia Motors uppger för SVT att man inte vill synas på samma tröjor som Prioritet Finans om uppgifterna i gårdagens Uppdrag Granskning stämmer och IFK Göteborg ändå fortsätter sitt avtal med Prioritet Finans.

– Om allt stämmer som kom fram i programmet så måste de kliva av det samarbetet de har, men det är jättesvårt att säga vad som händer, vi vet lite för lite om IFK:s ställning, men de kändes inte bekväma i det här heller, säger Kia Motors pr-ansvariga Cecilia Gustafsson.

I gårdagens Uppdrag Granskning framkommer att det kan finnas skäl att misstänka Prioritet Finans för ekonomisk brottslighet.

– Naturligtvis känns det inte alls bra på vilket sätt vår stjärnsponsor framställs i Uppdrag Granskning och den roll IFK Göteborg får spela i sammanhanget. Vad vi närmast kommer att göra är att sätta oss ned och prata med Prioritet Finans, skriver IFK Göteborgs ordförande Kent Olsson i en kommentar på den egna hemsidan.

Avtalet mellan Prioritet Finans och IFK Göteborg är värt 12 miljoner kronor. Företaget sponsrar även Hammarbys och Redbergslids handbollslag. Hammarby handboll har till Nyheter24 sagt att man för tillfället inte har planer på att säga upp avtelet med Prioritet Finans. Redbergslid väntar med uttalanden till efter ett kommande styrelsemöte på tisdag.

Emanuel Videla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.