Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

IKEA:s gåva till Italiens fiaskotränare: En träbänk

Publicerad: 15 november 2017, 10:11

IKEA fick ta emot mycket ilska efter att Sverige såg till att Italien missar Fotbolls-VM. Nu svarar de – med en bänk till landets avgående förbundskapten.


Ämnen i artikeln:

FotbollLandslagetFacebookIkea

I måndags kväll slog Sverige ut Italien i en bragdartad insats över två matcher. Italienarna missar därmed sitt första VM sedan 1958. IKEA – i mångas ögon själva symbolen för Sverige – har fått ta emot mängder av arga kommentarer i sociala medier. Vissa har till och med gått så långt att de hotar med bojkott av företaget.

Nu har IKEA i Italien publicerat en bild på sin Facebooksida som ett svar på raseriet. Samtidigt som de blidkar kritikerna passar de på att pika Italiens avgående förbundskapten Gian Piero Ventura.

"För att be om ursäkt ger vi den här bänken till Gian Piero" skriver de i sitt inlägg som också är en annons för träbänken Äpplarö.

Bilden har i skrivande stund fått över 33 000 reaktioner och 2700 kommentarer.

Det är inte första gången som den svenska kedjan är snabba på att snappa upp snackisar och använda dem i sin kommunikation. I våras gjorde de exempelvis en humoristisk annons efter att lyxmärket Balenciaga har gjort en väska som hade stora likheter med IKEA:s klassiska plastkasse.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.