tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Informationsarbetet under storbranden kritiseras

Publicerad: 7 augusti 2014, 06:07

Foto: Skärmdump från Västmanlands länsstyrelses hemsida

Landshövdingen i Västmanland erkänner brister i kommunikationen under storbranden, Apple skapar jobboom i Europa, Bill Cosby gör comeback och SR lanserar tjänst som avslöjar politikernas språkbruk. Det är några av nyheterna i morgonsvepet

Ämnen i artikeln:

Leo BurnettDDBMcDonaldsNBCBill CosbyFilip och FredrikFilip HammarAppleSveriges Radio

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Brister i informationsarbetet under branden
Informationsarbetet under den storbranden i Västmanland får kritik eftersom att det bara funnits information på svenska. I Avesta i södra Dalarna finns flera nyanlända från Syrien, som inte nåtts av informationen kring vad som har hänt. Landshövdingen Ingemar Skogö att de helt missat att informera invånarna på olika språk.
– Vi måste ta hänsyn till alla boende och det här är något som vi måste fundera över, säger Ingemar Skogö till Sveriges Radio.

Cosby tillbaka med ny serie
Amerikanske komikern Bill Cosby gör comeback under 2015. Bill Cosby och Tom Werner, som producerade komikerns 80-talsserie "Cosby", har skrivit ett avtal med NBC. I den nya serien med 77-årige Bill Cosby  huvudrollen. Enligt Deadline Hollywood kommer man följa Bill Cosby i rollen som familjepatriarken Jonathan Franklin.

Apple skapar jobboom
Apple hävdar att företagets appbutik App Store har genererat en halv miljon jobb i Europa, skriver Wall Street Journal. "I runda slängar 500 000 jobb har skapats i Europa med direkt koppling till App Store. Av de 20 miljarder dollar utvecklare tjänat via App Store globalt har 6,5 miljarder dollar betalats ut till europeiska utvecklare" meddelar Apple . I Sverige har enligt uppgifterna 14 500 utvecklare fått betalt av App Store.  

SR:s tjänst granskar politikerlingon
Sveriges Radio presenterar idag Polingo. En tjänst som granskar politikerspråket inför riksdagsvalet. Polingo bygger på två vedertagna formler för läsbarhet och ordvariation. På så sätt kan användarna av programmet se om de nedskrivna politikertalet påminner om pedagogisk barnlitteratur eller mer som en invecklad doktorsavhandling.  

Leo Burnett vinner McDonalds-pitch
I konkurrens med McDonalds globala huvudbyrå har Leo Burnett vunnit en pitch. Uppdraget är att ta fram idéer för att förnya hamburgerjättens varumärke, det skriver AdAge. Första resultaten av samarbetet väntas komma nästa år.  

Filip och Fredrik ödmjuka inför poddpremiären
I dag har Filip och Fredriks nya podd på engelska premiär. Med "The Filip och Fredrik podcast" vill de behålla lyssnarna i Sverige, men förhoppningen är att locka lyssnare från hela världen.
– Det kommer säkert ta jättelång tid. Vi är väldigt ödmjuka inför det här, tro det eller ej. Det är inte så att vi förväntar oss något världsherravälde direkt, säger Filip Hammar till Aftonbladet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev