Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Inga svenskar i SD:s program

Publicerad: 21 maj 2014, 10:33

SD:s bilder kommer från en utländsk bildbyrå.

(UPPDATERAD) SD:s partiprogram illustreras med det som partiet anser vara det typiskt svenska. Problemet är bara att inga svenskar eller svenska miljöer finns med på bilderna. Det avslöjar bloggen Bakelit som har gjort en bildgoogling på samtliga bilder i dokumentet.


Ämnen i artikeln:

Val 2014Sverigedemokraterna

Det är inga svenska sommarängar eller svenskar som pryder SD:s programblad föreställande ett för partiet svenskt idealsamhälle.

Bloggen Bakelit skriver att bilderna i SD-programmet är hämtade från en internationell bildbyrå. Det är bilder som är tagna i utlandet.

Inte heller genrebilden på vad som presenteras som byråkrater i Bryssel är autentisk.

SD:s pressekreterare Martin Kinnunen dementerar att bilderna är hämtade från bildbyrån Shutterstock. Däremot har partiet använt sig av andra bildbyråer, säger han till Resumé.

– Vi har inte använt Shutterstocks bilder. Bilderna är hämtade från andra bildbyråer. Vi har inte noterat att vi skulle ha brutit mot några användarvillkor, säger Martin Kinnunen till Resumé.  

Men bilderna är ändå utländska, kommentar?
– Det har vi inga problem med, var bilden är tagen. Vi fann de här bilderna passande eftersom de förstärker vårt budskap.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Val 2014Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.