Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Ingen process mot läckan i Primegate

Publicerad: 13 april 2011, 12:38

Prime pr har bestämt sig: De kommer inte att driva någon process mot läckan bakom "Primegate". Det säger Carl Fredrik Sammeli i en intervju i kommande numret av Veckans affärer.


Ämnen i artikeln:

Prime

Carl Fredrik Sammeli.

– Den här personen har gjort oerhört fel, det är två till sex års fängelse på stöld av hemligt företagsmaterial. Men vi väljer att vända andra kinden till nu, säger Carl Fredrik Sammeli.

"Primegate" har framförallt drabbat toppkonsulten Niklas Nordström, som var den som ledde Primes uppdrag för Svenskt näringsliv, menar Sammeli. Men inte Prime som företag:

– Han var fått snurra genom torktumlaren ett par varv. Kommersiellt har ”Primegate” inte drabbat oss överhuvudtaget, vi har inte tappat en enda kund. Däremot har vi säkert tappat i legitimitet mot politikerna och särskilt mot socialdemokraterna, säger Carl Fredrik Sammeli till Veckans affärer.

– Niklas blev en bricka i ett – omänskligt och oschysst kan jag nog tycka – politiskt spel internt inom socialdemokraterna.

Primes roll blev kraftigt överdriven i Aftonbladets avslöjande, säger han.

– När den stora kvällstidningen berättar att ”här drog Prime upp planen”, ”och här skrevs den och den artikeln” och sedan drar en rät linje till vad Mona Sahlin säger i sitt avslutningstal gör man det här lite för enkelt. 

Carl Fredrik Sammeli säger att det vet hur läckan bakom "Primegate" uppstod:

– Vi vet exakt hur det gått till och vem det var som läckte. Personen jobbar inte längre hos oss.
Men de tänker inte driva process mot sin tidigare anställde:

– Även om läckan har skadat en kollega till mig, Niklas Nordström, så tror jag inte på hämnd, säger Carl Fredrik Sammeli.

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Prime

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.