Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Ingenting negativt med Pinocchio-statyn"

Publicerad: 16 maj 2008, 14:19

I dag klockan 16:00 invigs Jim Dines omdiskuterade Pinocchio-staty i Borås.
– Man bör se det som en del av Borås omställning från industri till tjänstestad, säger Pär Lundgren, senioranalytiker på Rewir, till Resume.se.


I dag klockan 16:00 invigs Jim Dines Pinocchio-staty ”Walking to Borås”. Förmiddagens presskonferens var välbesökt, rapporterar Borås Tidnings nätupplaga. Statyn har, som få kunnat undgå att lägga märke till, varit omdiskuterad på orten. Kritiken har främst handlat om Pinocchios obefintliga koppling till staden Borås. Pär Lundgren är senioranalytiker på varumärkesbyrån Rewir och själv uppvuxen i Borås. Han menar att stadens varumärke inte står och faller med Pinocchio och att det brukar bli diskussioner på en ort när en staty ska resas.

– Man bör se det hela som en del av Borås omställning från industri till tjänstestad. Ett sätt att locka kvalificerad arbetskraft till en ort är att visa på att det finns en levande konst och kulturscen, säger han till Resume.se.

Han ser egentligen ingenting negativt med statyn. Ur ett varumärkesperspektiv menar han att det kan vara ett sätt att få människor som inte har någon relation till staden att få det.

– Jim Dine är ju mer känd än Borås, om man ser till hela världen.

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.