Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Instagramma din maträtt och få receptet

Publicerad: 6 maj 2013, 14:31

Asiatiska matgrossisten CT Foods Instagramkampanj

Låg budget och hög kreativitet gav idén till en recepttjänst på Instagram. Fota din rätt så får du receptet.


Det är den sydsvenska asiatiska matgrossisten CT Food som tillhandahåller det som förmodligen är den första kundtjänsten på Instagram. Genom att fota sin asiatiska mat så tar CT Foods matexperter fram receptet så kunderna själva kan laga rätten hemma.

– Det är ganska ovant för oss som inte är uppvuxna med asiatisk matlagning att veta vad det är för råvaror i maten, säger Farnaz Sajadi, frilansande copywriter och kreatör. På det här sättet blir det mycket lättare att hitta det man behöver i butikerna.

Tillsammans med ad:n Luong Lu och webutvecklaren Nicola Romcevic har Farnaz Sajadi tagit fram och genomfört idén på CT Foods uppdrag.

– Vi är ingen byrå, säger hon. Vi är tre frilansare som gillar att jobba ihop. Och eftersom vi alla tre är hooked på Instagram och vi hade väldigt liten budget, så var det naturligt för oss att göra på det här viset.

Den som skickar en bild på sin favoritmaträtt får receptet på mellan 30 minuter och tre timmar. Skillnaden i tid beror oftast på kvaliteten på bilderna och svårigheten att identifiera vilken typ av kött som finns i rätten.

Det kommer upp mellan 10 och trettio matbilder till @AskCTFood och företaget har fem olika matexperter som jobbar skift för att indentifiera maträtter och lägga upp recept.

– Vi har också hash-taggat 500 ingridienser vilket gör att det bli väldigt lätt att hitta precis det du behöver när du är i butiken, säger Farnaz Sajadi. Det finns ett enormt intresse för asiatisk mat i Sverige, men det är inte så många som klarar av att laga maten. Mest på grund av att vi inte kan identifiera det som ingår.

Det har gjorts någon kampanj för att sprida instagramkontot utan det är helt och hållet en "mun till mun"-, eller kanske snarare "bild till bild"-spridning som skett.

CT Food har funnits sedan 1987 och är en av nordens största importörer av asiatiska livsmedel.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.