Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Intellecta gör storförlust

Publicerad: 25 april 2013, 09:37

Intellectas vd och koncernchef Yann Blandy

Trots resultatförbättringar redovisar Intellecta en rejäl förlust på 27,4 miljoner på grund av sina engångsposter.


Ämnen i artikeln:

Springtime-Intellecta

2012 var ett svårt år för Intellecta. Första kvartalet gick företaget bättre än föregående år, men andra och trejdekvartalen innebär i princip fritt fall.

Bland annat tappade affärsområdet Intellecta Consulting ingår tappade 20 procent av byråintäkterna under tredje kvartalet.

Resultatet för 2012 innebär att nettomsättningen sjönk med 10,7 procent till 613,4 miljoner, samtidigt som rörelseresultat förbättrades från 5,1 till  9,4 miljoner. Men samtidigt hade Intellecta engångsposter på 77,1 miljoner, varav 20,6 miljoner var avvecklingskostnader för uppsagd personal och resten nedskrivning av goodwill och andra immateriella tillgångar.

Slutresultatet blev alltså en förlust 2012 på 27,4 miljoner.

Vägen framåt under 2013 beskriver Intellectas vd Yann Blandy så här i årsredovisningen:
"För det första renodlar vi nu verksamheterna inom respektive affärsområde, där integrationsstrategin är helt riktig. Detta gäller inte minst inom Consulting, där alla bolag nu har i uppgift att renodla sina spjutspetsar samtidigt som gemensamma system, kunskapsbaser och medarbetarresurser ska upprättas och utnyttjas mer metodiskt och effektivt."

"För det andra handlar det om renodling i ett koncernperspektiv för att i möjligaste mån samtidigt maximera aktieägarvärde, kundvärde och medarbetarvärde."

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Springtime-Intellecta

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.