Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Intro PR begärs i konkurs – har 1 miljon i skatteskuld

Publicerad: 12 juli 2013, 10:46

Fredrik Ekström.

Fredrik Ekström avvecklade sin byrå Intro PR i vintras för att "jobba hands-on i projekt och slippa all administration". Nu visar det sig att bolaget inte har betalat sin skatt. Skulden till staten är en dryg miljon kronor och Skatteverket vill nu försätta Intro PR i konkurs.


I vintras lade Fredrik Ekström ned verksamheten i sin egna byrå Intro PR. Han berättade för Resumé att han vill fokusera på det han är bäst på och slippa all administration som förknippas med att driva bolag. Det var inget ekonomiskt trångmål som låg bakom beslutet, sade han:
– Under de två och ett halvt år som vi varit i gång har det gått hyfsat. Den modell vi jobbar efter har fungerat.

Han har sedan varit anställd på Wenderfalck under våren, men lämnade i april för att reda upp de problem som fanns kvar i Intro PR.  
– Det har varit en del slarv i bokföringshanteringen. Det är en del kontrolluppgifter som inte har kommit in på rätt sätt, och det är saker som släpar efter som måste regleras. Det ska jag fokusera på att ställa till rätta. Jag måste ta tid till det. Jag kan inte göra det parallellt med att ha en anställning, sa han till Resumé.

Nu har Skatteverket skickat in en begäran om att försätta Intro PR i konkurs till Stockholm tingsrätt. Bolaget har kända skatteskulder på drygt en miljon kronor. Kronofogden har gjort en utredning av bolaget och kommit fram till att det inte finns tillräckligt med tillgångar för att betala skulden.  

Det enda tillgängliga bokslutet för Intro PR sträcker sig från starten i februari 2010 till och med juni 2011. Byrån omsatte då 2,7 miljoner kronor och gjorde ett rörelseresultat på 55 000 kronor.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.