Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”It’s time for change!”

Publicerad: 30 april 2012, 11:33

Göran Persson.

Foto: Sören Andersson.

Förre statsministern Göran Persson, 63, är pr-konsult på JKL sedan flera år tillbaka. Men han brinner fortfarande för socialdemokraterna, arbetarrörelsen och första maj. I dag demonstrerar han och första maj-talar i Gnesta.


Ämnen i artikeln:

Göran Persson

Göran Persson låter inte överförtjust när Resume.se når honom dagen före första maj. Han står omringad av djur på sin gård och har fullt upp med lantbrukarsysslor.

Med lite övertalning svarar han dock – om än kortfattat – på några av våra frågor.

Hur blir din första maj?
–      Den blir utomordentlig. Jag ska demonstrera och hålla tal i Gnesta.

Vad säger du om första maj ur ett varumärkesperspektiv?
– Första maj står sig mycket starkt. Det har många gånger varit tal om att första maj har överlevt sig självt, men det har gång på gång visat sig vara fel. Första maj kommer att finnas kvar långt efter att du har blivit pensionär. (Undertecknad har cirka 30 år kvar till pension, reds anm).

Hur håller man ett lyckat första maj-tal?
–      Man talar så att folk förstår, man riktar sig till dem som man talar till och har kontakt med dem. Lyckas man inte få en bra kontakt med åhörarna har man misslyckats.

Hur mycket är "Löfven-effekten" Stefan Löfvens egen förtjänst?
–      Den är till stor del hans egen förtjänst. Han gör ett mycket bra jobb. Strukturen i den svenska valmanskåren är mycket fast. Det finns en rödgrön majoritet, men man lyckades inte mobilisera den i förra valet. Nu däremot kommer det att lyckas. It's time for change! säger Göran Persson och låter som Barack Obama.

I augusti 2007 började Göran Persson som "Senior Advisor" på deltid på pr-byrån JKL. Jobbet för JKL upptar hans tid ungefär två dagar i veckan, resten av tiden är han bonde. Bland annat satsar han på kräftfiske i större skala.

Har ni några politiska diskussioner på JKL?
– Ha ha, nu tycker jag att du ska gå och putsa skorna och gå med i första maj-tåget i stället.

Göran Persson var Sveriges statsminister 1996–2006 och socialdemokraternas partiledare 1996–2007.

Det har ryktats om att han ska bli bonde på heltid och sluta som JKL-konsult. Men det har han gång på gång dementerat. Han säger att han ska fortsätta på JKL "länge till".

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Göran Persson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.