Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Jag är en kontrast till alla gubbar i kostym"

Publicerad: 4 mars 2011, 13:20

I oktober 2010 avancerade Elin Wickström, 28, till marknadsansvarig på Struktur. Tidigare jobbade hon i fyra år som marknadskoordinator på företaget. – Jag har haft fria tyglar och stannar så länge jobbet känns roligt, säger hon.


Strukturs marknadschef Elin Wickström. Foto: Struktur.

– Att vara ung kvinna i fastighetsbranschen är sporrande. Många ser ju branschen som tung och tråkig men jag känner mig som en kontrast till alla gubbar i kostym. Mycket handlar det också om vilket ledarskap man har och jag har haft mycket fria tyglar, säger Elin Wickström till Resume.se.

2007 hade Struktur, som specialiserar sig på att skapa effektiva arbetsplatser, 29 anställda. Idag har de 140 anställda och kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. 2010 hade företaget en omsättning på 275 miljoner kronor och de har stora planer på att växa ytterligare.

– Vi har vuxit enormt mycket de senaste fyra åren. Vårt nuvarande mål är att omsätta 700 miljoner 2014 och vi tror definitivt att det är möjligt.

Hon fortsätter:

– För fyra år sedan fick vi berätta för våra kunder varför de behövde förbättra och anpassa sina kontor. Idag vet folk om att de behöver göra sina kontor mer attraktiva men behöver hjälp. Våra kunder tycker att vi är personliga och det är därför vi vinner många anbudsförfrågningar.

Ett av Strukturs marknadsföringsknep är tävlingen ”Årets fulaste kontor” som företaget anordnar tillsammans med Micael Bindefeld AB. De fyra senaste åren har Elin projektlett tävlingen och menar att de fått mycket positiv uppmärksamhet tack vare den.

– Vi marknadsför oss på andra sätt också, vi är bland annat huvudsponsor till Möbelmässan 2012 och anordnar ofta seminarier med forskare.

Var ser du dig någonstans om fyra år?
– Jag är antagligen kvar på Struktur, men man vet ju aldrig. Jag stannar så länge det känns roligt och åtminstone till 2014.

Malin Carlehäll

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.