Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Jag hade torkat bort det själv"

Publicerad: 11 januari 2010, 15:59

I söndags fann Fredrik Reinfeldt pappalediga pressekreterare, Edvard Unsgaard, avföring i sitt trapphus. Han ringde städbolaget, som infann sig direkt: ”Det är arbetslinjen det, att på en halvtimme på en söndag få fram en duktig städerska som gör ett fantastiskt jobb”, skriver han på Facebook.


Ämnen i artikeln:

Edvard Unsgaard

Edvard Unsgaard. Foto: Resumé

I ett färskt inlägg på Facebook framgår att Fredrik Reinfeldts pressekrerare Edvard Unsgaard lovprisar invandrare och invandrarföretag för deras arbetsmoral. Det var efter att han funnit att: ”någon idiot i natt hade gjort det lite större behovet i vårt trapphus (och lagt sin halsduk där…).” Sagt och gjort Edvard Unsgaard ringde ett städbolag, som han för övrigt använder för sin privata bostad:
-  Min första reaktion var att torka bort det självt. Men jag ringde städbolaget och bad om hjälp och det visade sig att man kunde fixa det hela snabbt. Jag ville bara min uppskattning för vilken arbetslinje den här typen av företag står för.

Är det rimligt att städbolaget ska infinna sig en söndagkväll för något som låter som ett riktigt skitjobb?
– För mig handlar det om att lösa ett problem och jag lägger inte någon värdering i vem som städar. Jag skrev att invandrarföretaget gjorde ett bra jobb och löste en obehaglig situation, säger Edvard Unsgaard.

På Twitter har ju ditt Facebook-inlägg kommenteras i negativa ordalag. Hur ser du på det?
– Många upplever nog att det är svårt att få tag på hantverkare och om jag hade velat laga ett badrum kunde det ha tagit veckor. Jag ville visa uppskattning för städbolagets snabba insats. Sedan känns det otrevligt att att folk vantolkar och twittrar om det i negativa ordalag.

Har du talat med Fredrik Reinfeld om det inträffade?
– Nej, det har jag inte. Jag är ju pappaledig

Men du tycker alltså att det är rimligt att städföretaget ska rycka ut så snabbt för något sådant och till råga på en söndagkväll?
– Jag bad om att få en tjänst utförd och företaget gjorde detta i en handvändning. Det var fantatiskt bra gjort. Jag hade torkat bort det själv om inte företaget hade gjort det, säger Edvard Unsgaard.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Edvard Unsgaard

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.