Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Jag har jobbat dygnet runt i tre år"

Publicerad: 1 december 2014, 13:00

Mats Fogelberg lämnar posten som Sverige-vd för H+K Strategies. Byrån måste fokusera mer på organisationsutveckling och letar därför efter ett nytt ledarskap. Mats Fogelberg uppger att han har jobbat "dygnet runt" under tre år och känner sig redo för något nytt.


Ämnen i artikeln:

Mats FogelbergH+K Strategies

– Vi är nu vid ett vägskäl där vi behöver fokusera på mer traditionella ledningsuppgifter och styrning av organisationen för att utveckla oss vidare, säger Lars Erik Grønntun, CEO H+K Strategies EMEA angående att Mats Fogelberg slutar som vd.

Mats Fogelberg tillträdde som Sverige-vd i september 2011 och har sedan dess jobbat med att utveckla och positionera verksamheten som en ledande byrå i Sverige.

– Nu har mycket gjorts och jag känner att jag har jobbat med det här under tre år och att det är dags för någon annan att ta över, säger han.

Man får ofta den här typen av versioner. Senast var det från Omnicom-vd:n Ola Bergström som menade att han slutade med flaggan i topp, men det visade sig finnas helt andra förklaringar?
- Jag är inte så förtjust i liknelsen. Det här är ett beslut som har tagits i samförstånd mellan mig och Lars Erik Grønntun. Jag kan förstå att en del är förvånade över vad som sker, säger Mats Fogelberg.

Han uppger att han har jobbat "dygnet runt" för att vända byråns utveckling och attrahera nya medarbetare.

Mats Fogelberg avslutar en kundleverans under december och parallellt drivs verksamheten av ledningsgruppen med stöd av EMEA-ledningen – byrån utvärderar just nu kandidater till vd-posten.

– Mitt fokus är att driva och utveckla affärer i kundrelationen och därför behövs ett annat ledarskap, säger Mats Fogelberg

Du är en säljartyp alltså?
– Nej, i konsultvärlden krävs det att du är duktig på att leverera i relation till kunden och vi har gått från att vara en pr-byrå till att bli en kommunikationsbyrå, säger Mats Fogelström.

Han nämner att byrån har nära 30 miljoner kronor i intäkter under 2014, har utnämnts till Nordens bästa byrå i Holmes Report och nått en kritisk massa vad gäller kunder och medarbetare.

Du väljer alltså ändå att sluta, ett vad jag antar är högbetalt jobb, utan att ha något klart?
- Man får tänka på att ett arbete har flera dimensioner där en del är lön och en del är lust och energi, säger Mats Fogelberg.

Han vill inte berätta om eventuella vinstprognoser för året i och med att H+K Strategies är börsnoterat bolag, men nämner ändå att byrån gör en vinstförbättring jämfört med 2013.

Vad tänker du göra härnäst? Ska du lämna branschen?
– Jag är intresserad av varumärkes- och strategifrågor och man vet ju aldrig vad framtiden bär i sitt sköte, säger Mats Fogelberg.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.