Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Jag har mer tur i kärlek"

Publicerad: 22 december 2010, 13:33

Carlsbergs CSR-chef Annika Ferm blev av med jobbet då CSR-funktionen fördelades lokalt. Nu sadlar hon om som informationsdirektör på Svenska Spel: – Jag har spelat triss ett par gånger, men inte lyckats så väl, säger Annika Ferm.


Ämnen i artikeln:

Svenska Spel

Annika Ferm.

Annika Ferm har endast hunnit vara CSR-chef på Carlsberg sedan årsskiftet 2009/2010.
Carlsberg valde att plocka bort tjänsten för en tid sedan. Då ringde en headhunter angående jobbet som informationsdirektör. Och sedan var saken biff:

–Carlsberg valde att driva samhällsansvarsarbetet ute i funktionerna i stället för centralt. Själv tror jag inte på ett sådant upplägg, säger Annika Ferm.

Men det spelar alltså ingen roll längre. Hon tillträder nya tjänsten som informationsdirektör på Svenska Spel den 1 februari nästa år:

- Svenska Spel hade hört att jag var spelbar.

Hon ersätter Svenska Spels presschef Johan Tissel, som efter att Andreas Jonsson gått till Röda Korset som informationschef fungerat som tillförordnad informationsdirektör:

– Det blir en spännande utmaning med en ny konkurrenssituation i och med en oreglerad marknad. Då blir det än viktigare med tydlig intern och extern kommunikation.

Du har först jobbat med öl. Nu blir det spel & dobbel. Vad blir nästa steg?
– Haha. Det finns visserligen baksidor med alkohol, men också livsglädje och njutning. Mitt jobb på Svenska Spel går hand i hand med ett samhälleligt ansvarstagande.

Hur ska ni möta konkurrensen på spelmarknaden?
– Det är för tidigt att säga.

Spelar du själv?
– Jag har mer tur i kärlek och de gånger jag har spelat triss har jag inte lyckats så väl.

Så du är en nybörjarspelare?
– Jag ser fram emot att sätta mig in i alla produkter.

Hon är 42 år och har bred erfarenhet. Hon är diplomerad marknadsekonom från IHM Business School och har bland annat jobbat på A-Com samt som marknadskoordinator på DHL International, där hon sedermera blev kommunikationschef.

Hon har också varit kommunikationschef på Q-Med, Tradimus och Cision samt marknadschef på OMX Nordiska Börsen.

Svenska Spel har sitt huvudkontor i Visby på Gotland. Annika är visserligen stationerad i Sundbyberg, men hon räknar med att det blir en hel del turer till huvudkontoret.

Vad ska du göra i jul?
– Ladda, mysa med familjen och njuta av att jag har en spännande utmaning framför mig, säger Annika Ferm.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Svenska Spel

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.