Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”Jag känner mig klar med politiken”

Publicerad: 1 september 2015, 08:20

Kent Persson börjar ett nytt kapitel i karriären

Foto: Andreas Rågsjö Thorell

Kent Persson lämnade rollen som partisekreterare för Moderaterna efter nederlaget förra hösten. Nu blir han seniorkonsult inom public affairs på Burson Marsteller. Han utesluter en comeback i partipolitiken.


Ämnen i artikeln:

Anna Kinberg BatraKent PerssonPR-ByråerRekryteringPR-konsulterBurson-Marsteller

Vid partistämman den 10 januari i år lämnade Kent Persson över till Tomas Tobé som partisekreterare för Moderaterna. Under våren har han drivit en rådgivningsverksamhet i egen regi och i dag gjorde han sin första arbetsdag på Burson Marsteller. Som seniorkonsult kommer Kent Persson, som verkat som moderat politiker inom såväl kommun, landsting som riksdag, att stärka upp byråns affär inom public affairs.

– Under våren har jag känt på konsultarbetet. När jag fick ett bra erbjudande kändes det roligt och lockande. Byrån har ett bra utgångsläge, säger Kent Persson till Resumé.

Det är många politiker som tagit steget till pr-byråer. Var det naturligt för dig?
– Jag tog mig en tid och funderade över vad jag skulle göra. Det känns roligt för mig att kunna dra nytta av de erfarenheter jag har från tre politiska nivåer i en annan värld.

Vad blir dina största utmaningar med att byta sida?
– Det är klart att det är ett annat perspektiv, men nu har jag fått några månader på mig att vänja mig vid rollen. Jag går från opinionsbildare till att fungera i en rådgivande roll kring opinionsbildning.

Utesluter du en partipolitisk comeback framöver?
– Jag känner mig klar med politiken. Det är bra att andra personer tar över och utvecklar Nya Moderaterna.

Vad säger du om det jobb som Anna Kinberg Batra och Tomas Tobé gjort?
– De gör ett bra jobb. Det är inte lätt att snabbt vända ett parti efter en valförlust. De har fokuserat på att utveckla politiken med sikte på ett maktskifte 2018, vilket är helt rätt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.